Haberler

12 Saatte 3 Kişi Hayat Buldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (Omü), Trabzon ve Samsun'da Beyin Ölümleri Gerçekleşen Biri Bayan Sporcu, Diğeri 15 Aylık Bebekten Alınan 4 Böbrek, 12 Saat İçinde 3 Hastaya Nakledildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), Trabzon ve Samsun'da beyin ölümleri gerçekleşen biri bayan sporcu, diğeri 15 aylık bebekten alınan 4 böbrek, 12 saat içinde 3 hastaya nakledildi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde 1 Mayıs Perşembe günü geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs tarihinde hayatını kaybeden Türkiye üçüncüsü boksör Gülcan Akbulut'un iki böbreği ile OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Servisi'nde hayatını kaybeden ve ismi açıklanmayan 15 aylık bebekten alınan 2 böbreğin nakli, OMÜ Organ Nakil Bölümü'nde gerçekleştirildi. Gülcan Akbulut'un iki böbreği, 3 yıldır böbrek bekleyen Samsunlu Bahri Özdemir (43) ile 6 yıldır böbrek bekleyen Giresun'dan gelen Elçin Ekinci'ye (29) nakledildi. 15 aylık bebekten alınan 2 böbrek ise 11 yıllık böbrek hastası olan Yıldız Şeker'e (19) nakledilerek yeniden hayat bulmaları sağlandı. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, organ naklinden sorumlu Yrd. Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ender Özden tarafından Üroloji Bölümü'nde tedavi gören hastalar ziyaret edilerek sağlık kontrolleri yapıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Trabzon ve Samsun'daki beyin ölümü gerçekleşen hastalardan alınan 4 böbreğin 12 saat süren zorlu bir ameliyat sonrasında böbrek bekleyen hastalara başarılı bir şekilde nakledildiğini kaydetti. OMÜ Üroloji Servisi'nin Karadeniz'e hitap ettiğini ve organ nakli konusunda tek olduğunu ifade eden Sarıkaya, 3 naklin aynı anda yapılmasının hastanenin organ nakli konusunda ne kadar ilerlediğinin göstergesi olduğunu kaydetti. 2007 yılı Aralık ayından buyana 20 böbrek naklinin gerçekleştiğini ifade eden Sarıkaya, özellikle hastanede kadavradan organ naklinin yüzde 50 seviyelerine ulaşmasının Türkiye çapında yüksek bir oran olduğuna da dikkat çekti.

(MD-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title