Haberler

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü

Türk Hemşireler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu, 15 Yıldır Değişmesi İçin Bekledikleri Hemşirelik Kanunu'nun Günün Koşullarına Uygun Olarak Yeniden Düzenlenmesi Sebebiyle Çifte Bayram Yaptıklarını Söyledi.

Türk Hemşireler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu, 15 yıldır değişmesi için bekledikleri Hemşirelik Kanunu'nun günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmesi sebebiyle çifte bayram yaptıklarını söyledi.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü öncesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda bir faaliyet düzenlendi. Türk Hemşireler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu, yaptığı konuşmada, hemşirelerin sağlığın korunması, geliştirilmesi ve herkese sağlık hedefine ulaşılmasında kilit insan gücü olduğunu belirterek, "1992 yılından beri değişmesi için beklediğimiz 1954 yılında çıkarılan 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu, günün koşullarına uygun yasal değişiklikler yapılıp yeniden düzenlenerek, 25 Nisan 2007 tarihinde Meclis'te kabul edildi. Hemşireler için bu yıl 12 Mayıs, çifte bayramdır. Bu yasanın çıkabilmesi için Eskişehir'de çalışan tüm hemşire arkadaşlardan yaklaşık 800 adet dilekçe TBMM Başkanlığı'na gönderildi" dedi.

Bahse konu değişiklikle Hemşirelik Kanunu'nun 5 maddesinin yürürlükten kaldırıldığını kaydeden Köşgeroğlu, şunları söyledi:

"Değişen yasayla hemşirelik eğitimi lisans düzeyine çıkarılıyor. Yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı ortadan kaldırılıyor. Hemşirenin görev tanımı, meslek amaçlarına uygun olarak düzenleniyor. Lisansüstü mezunların uzman hemşire olarak çalışabilecekleri hükmü yer alıyor. Başhemşire ve yöneticilik görevleri için yüksek lisans mezunlarına rüçhan hak tanınıyor. Hemşirelerin serbest çalışma hakkı korunuyor. Özellikle arz eden birimlerde çalışanlara yetki belgesi verilmesi hükme bağlanıyor. Hemşireliğe eşdeğer eğitim gören sağlık memurları yasa kapsamına alınıyor. Hemşirelik alanlarında çalışan ve görevlerine devam etmek isteyen ebelerin, aynı görevde, ne şekilde kalabilecekleri hükme bağlanıyor. Kazanılmış haklar saklı tutuluyor."

(OÖ)

11.05.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title