Haberler

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 87. Yıl Dönümü Kutlaması

Van'ın Erciş İlçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 87. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Düzenlendi.

Van'ın Erciş ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 87. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

Erciş Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Erciş Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erdal Dursun, vatanın zor günlerin yaşandığı dönemde marşın yazıldığını anımsatan Dursun, "Türk milletinin inanç ve cesaretini, özgürlüğe olan düşkünlüğünü canlı tutacak bir marşa ihtiyaç duyulmuştu. İşte bu felaket günlerinde milleti bir arada tutacak, birbirimize kenetleyecek, bütün olumsuzluklara rağmen başarıyla sonuçlanacak bir mücadelede bizi ateşleyecek marşı, büyük şair Mehmet Akif yazmış ve milletin sözcüsü olmuştur. Bizler de Türk milletinin en zor günlerinin ürünü olan marşımıza olan bağlılığımızı bir kez daha dile getirerek, milli şairimizi minnetle, rahmetle anmak için burada toplandık" dedi.

Konuşmanın ardından lise öğrencilerinin sergilediği 'Ya İstiklal Ya Ölüm' isimli oratoryo ile tek perdelik 'İstiklal Marşı'nın Kabulü' isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Gösterilerin ardından, geçtiğimiz gün düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrencilere hediyeler verildi. Düzenlenen törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 108 Topçu Alay Komutan Yardımcısı Topçu Yarbay Kazım Şahinöz, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bülent Gür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci ve veli katıldı.

(NÇ-MET-Y) 12.03.2008 18:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title