Haberler

12 Mart'ın Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Olmasına İlişkin Tasarı Kabul Edildi

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği 12 Mart Tarihinin Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü İlan Edilmesine İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edildi.

İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart tarihinin Mehmet Akif Ersoy'u anma günü ilan edilmesine ilişkin kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun Tasarısı, bugün TBMM Genel Kurulu'nda ele alındı. Genel Kurul'daki görüşmelerin ardından 4 maddelik kanun tasarısı kabul edildi. Tasarıda, her yıl 12 Mart'ın İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü olması öngörülüyor. Tasarıya göre anılan günde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkın ve sivil kuruluşların iştiraki ile anma törenleri düzenlenecek. İstiklal Marşı'nın kabul

edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma törenleri ile ilgili yönetmelik, kanunun yayımı tarihinden itibaren 4 ay içinde İçişleri, Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları tarafından müştereken çıkarılacak.

(ZÇ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title