Haberler

12 Dev Adam Slovenya Biletini Aldı

A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 81-58 mağlup ederek Slovenya biletini almayı başardı.

A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 81-58 mağlup ederek Slovenya biletini almayı başardı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, A Milli Takım'ın 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti'ni 81-58'lik farklı skorla mağlup ederek Slovenya vizesi aldığı F Grubu son maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Ay-Yıldızlılarımızın mücadelesini değerlendirdi.

Tanjevic, Çek Cumhuriyeti karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, "Bizim için bu maçı kazanmak çok önemliydi. Takımımız o kadar iyi oynadı ki istediğimiz farkı da yakaladık. Elemelerden önce iki temel hedefimiz vardı. Birincisi Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na gitmek, ikincisi ise genç oyuncuları denemekti. Bu bir riskti ama Türkiye Basketbol Federasyonu'nun programı bu yöndeydi. Önümüzdeki 5-6 yılın en değerli oyuncularını denedik. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda madalya için mücadele etmek; Olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Çok iyi bir jenerasyonumuz var. Bu oyuncular geleceğin milli takımını oluşturacak ve Olimpiyat Oyunları için oynayacak. Hepimiz çok mutluyuz. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası'nda çok güçlü bir kadromuz olacak ve elimizden gelen en iyi performansı sergileyeceğiz. Bu zamana kadar bütün iç saha maçlarımızda taraftarlarımız bize büyük destek verdi. İki İtalya maçının 35'er dakikasında daha iyi olan taraf bizdik ama kazanma şansını kaçırdık. Ama şu an Milli Takımımızda olmayan oyuncularımızla çok daha güçlü bir takım olacağız. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam kendisine yöneltilen bir soru üzerine sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi geleceğimle ilgili öncelikle sağlıklı olmak istiyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu seçimleriyle ilgili bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu Avrupa'nın en değeli federasyonu ve bir değişiklik gerektiğini zannetmiyorum. Milli Takımlarda çok iyi iki nesil geliyor. En az 30 üst seviye oyuncu çıkacağını düşünüyorum. Programımız da zaten bu yönde. Beykoz'daki tesis de bunun için planlanıyor. Amacımız Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na katılmak ve madalyaya ulaşmak. Kerem ve Semih bizim takımımızın liderlerinden ve en büyük sorumluluğu hissediyorlar. Kerem, Enes'in yokluğunda onu aradığımda bana hemen geleceğini söyledi ki bu 35 yaşındaki bir oyuncu için inanılmaz bir durum. O Milli Takımın gerçek bir askeri. Semih ve Kerem bu takım için özel isimler. Enes'in Milli Takıma gelmemesi ise garip bir durum. Bu oyuncular sadece hücumda değil savunmada da çok iyi bir performans sergileyerek genç oyunculara çok iyi örnek oldular."

Deplasmanda oynanan Çek Cumhuriyeti maçı sonrası bu karşılaşmanın kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Doğuş Balbay ise "Genel olarak turnuvayı değerlendirirsek, iyi kötü bir ekiple yola çıktık ve tecrübeli ağabeylerimizle bir başarı gösterdik. Son maçımızla beraber bence bize yakışan bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum. Zaman zaman basit hatalarımız oldu ama sonuca baktığımızda kendi seyircimiz önünde Türk Milli Takımı'na yakışan bir şekilde kanımızın son damlasına kadar savaşarak mücadele ettik. Biz sadece kazanmak istedik ve herkes %100'ünü ortaya koyduğu zaman iyi bir şekilde eleme grubunu bitirdik. Bizi destekleyen Türk halkına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

A Milli Takım'ın sergilediği mücadeleden dolayı tebrik eden Çek Cumhuriyeti Başantrenörü Pavel Budinsky, "Bizim için çok zor bir maç olacağını bekliyorduk ve bunu ilk yarıda gördük. Rakibimiz çok sert oynadı ve mükemmel savunma yaptı. Aslında oyuna iyi başladık ancak kilit oyuncularımız faul sorunu yaşadı. Büyük resme baktığımızda Türkiye kesinlikle çok iyiydi. İkinci yarıda 18 sayılık farka dikkat çektik. Ancak bunu da başaramadık. Slovenya vizesini üçüncü olarak aldık. Bu da bizim ülkemiz açısından çok önemli bir gelişme. Türkiye ile bu maçı oynamak bizim için büyük bir tecrübe oldu. Böyle bir salonda basketbol oynamak çok güzeldi" dedi.

İlk yarıda çok kötü bir oyun sergilediklerini belirten Petr Benda ise, "Çok fazla hücum ribaundu verdik ve çok top kaybettik. Bu da farkın oluşmasına neden oldu" diye konuştu.

Öte yandan maçın ardından A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Ender Arslan, galibiyet sevincini çocuğuyla yaşadı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çek Cumhuriyeti Slovenya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title