Haberler

12 Dev Adam Portekiz'e Şans Tanımadı

EuroBasket 2013 eleme grubu 3.maçında A Milli Basketbol Takımı Ankara'da oynanan karşılaşmada Portekiz'i 74-62 mağlup etmeyi başardı.

EuroBasket 2013 eleme grubu 3. maçında A Milli Basketbol Takımı Ankara'da oynanan karşılaşmada Portekiz'i 74-62 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmaya 12 Dev Adam Emir Preldzic, Sinan Güler, Semih Erden, İlkan Karaman, Serhat Çetin ilk beşiyle başlarken konuk takım Portekiz ise Jaime Silva, Joao Gomes, Miguel Minhava, Elvis Evora, Joao Santos ilk beşi ile mücadeleye başladı. Maçın ilk beş dakikası karşılıklı basketlerle geçerken Türkiye bu bölümü 12-9 önde geçti. Gomes'in sayılarıyla toparlanan Portekiz sekizinci dakikada skoru 14-12 lehine çevirdi. Periyotun bitimine 10 saniye kala Emir'in pota altındaki basketiyle ilk çeyrek 17-17 tamamlandı.

İkinci çeyreğe daha etkili başlayan 12 Dev Adam Emir'in asistleri ve pota altında Kerem Gönlüm'ün etkili oyunuyla skoru 26-21 getirdi. Gomes'in sayılarıyla toparlanan konuk ekip 15.dakikada yine Gomes ile pota altında bulduğu sayı ile 28-27 öne geçti. Bu dakikadan sonra savumayı sertleştiren ay yıldızlılar Serhat Çetin'in dış atışlarıyla farkı 12 sayıya çıkardı 40-28. Üstün oyununu çeyreğin son bölümüne taşıyan Türkiye ilk yarıyı 42-31 üstün bitirdi.

Üçüncü çeyrekte sahneye çıkan Semih Erden boyalı alanda ki etkin oyunuyla farkın kapanmasını önledi. Çeyreğin sonlarına doğru Serhat-Kerem Gönlüm ikilisinin sayılarıyla Türkiye farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Türkiye savunmada rakibe kolay sayı bulma şansı tanımayınca final periyoduna 62-48 önde girdi.

Dış atışlarla son çeyreğe başlayan kırmızı beyazlılar İzzet ve Serhat'ın 3 sayılık basketleriyle farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Pota altıda da Semih Erden etkili oyununu sürdürünce ay yıldızlılar karşılaşmayı 74-62 kazanarak gurupta ikinci galibiyetini elde etti.

Maçın en skorer isimleri ise 19'ar sayıylar Türkiye'den Semih Erden ile Portekiz'den Joao Gomes oldu. Türkiye'de Serhat Çetin 16, Kerem Gönlüm ise maçı 10 sayıyla tamamladı.

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Vicente Bulto, Marco Juras, İgor Dragojevic

TÜRKİYE: Emir Preldzic 6, Sinan Güler 5, Semih Erden 19, İlkan Karaman 6, Serhat Çetin 16, Kerem Gönlüm 10, İzzet Türkyılmaz 5, Ender Arslan 4, Hüseyin Köksal, Furkan Aldemir 1, Şafak Edge 2

PORTEKİZ: Jaime Silva 3, Joao Gomes 19, Miguel Minhava 2, Elvis Evora 2, Joao Santos 10, Jose Silva 1, Claudio Fonseca 16, Tomas Barroso, Fabio Lima, Mario Fernandes 5, Paulo Cunha, Jorge Coelho 4

5 FAUL ALANLAR: Jaime Silva (38.11), Claudio Fonseca (38.51) (Portekiz)

1. PERİYOT: 17-17

DEVRE: 42-31 (Türkiye lehine)

3. PERİYOT: 62-48 (Türkiye lehine) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Portekiz Karaman Spor Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title