Haberler

12 Bin Bosnalı Savaş Suçuyla Yargılanabilir

ABD'nin Savaş Suçlarıyla İlgili Büyükelçisi Clint Williamson, 1990'lardaki Savaş Dolayısıyla Bosna'da 12 Bin Kişinin Yerel Mahkemelerde Savaş Suçlarından Yargılanabileceğini İfade Etti.

ABD'nin Savaş Suçlarıyla İlgili Büyükelçisi Clint Williamson, 1990'lardaki savaş dolayısıyla Bosna'da 12 bin kişinin yerel mahkemelerde savaş suçlarından yargılanabileceğini ifade etti.

Williamson, Dnevni Avaz gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu muazzam bir dava yüküdür. Savcılar, kimin yargılanacağına, kimin de maalesef yargılanmayacağına karar vermelidir" dedi.

Bosna'da savaşın bitmesinden bu yana 10 seneden fazla bir zaman geçmesine rağmen Birleşmiş Milletler mahkemesi, eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç ile eski Sırp komutan Ratko Mladiç de dahil olmak üzere 5 sanığı halen bulabilmiş değil. Mahkeme, üzerindeki yükü hafifletmek üzere bazı davaları Bosna, Sırbistan ve Hırvatistan'daki mahkemelere devretti.

(AFP-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title