Haberler

113 Yıldır Aranan Batık Gemi Sonunda Bulundu: İçi Milyar Dolarlık Altınla Dolu!

Güncelleme:

113 yıl önce cereyan eden Rus-Japon Savaşı esnasında batan ve yaklaşık 130 milyar dolar değerinde altın taşıdığına inanılan Rus savaş gemisi Dmitri Donşkoy, Güney Koreli kurtarma ekibi tarafından bulundu.

Güney Koreli bir kurtarma ekibi, tam 113 yıl önce batan Rus savaş gemisinin enkazının bulunduğunu açıkladı. Rus-Japon Savaşı sırasında batan Dmitri Donşkoy isimli geminin, yaklaşık 130 milyar dolar değerinde altın içerdiği düşünülüyor.

RUSLAR, JAPONLARIN ELİNE GEÇMESİN DİYE BATIRMIŞTI

Zırhlı kruvazör tipi bir savaş gemisi olan Dmitri Donşkoy, ilk kez 1885 yılında yelken açmıştı. 5800 ton ağırlığındaki gemi, Rus ve Japon imparatorlukları arasındaki Tsushima Muharebesi'nde yer alıyordu. Rusya, muharebenin kaybedilmesinin ardından Dmitri Donşkoy'un Japonların eline geçmesini önlemek için gemiyi denizin dibine gönderme kararı aldı.

113 Yıldır Aranan Batık Gemi Sonunda Bulundu: İçi Milyar Dolarlık Altınla Dolu!

130 MİLYARLIK ALTIN TAŞIYORDU

İddialara göre Dmitri Donşkoy, battığı sırada Rus İmparatorluk Donanması'nın İkinci Pasifik Filosuna ait tüm altın ikmalini üzerinde taşıyordu. Altınların bugün tahmini 130 milyar dolar seviyesinde bir değere sahip olduğu düşünülüyor. Yani Rusya'nın 2017 yılında savunma için ayırdığı 61 milyar dolarlık bütçenin iki katından daha fazla.

434 METRE DERİNDE BULUNDU

Daha önce birçok şirket Dmitri Donşkoy'u keşfetme girişimde bulunmuş ancak hiçbirisi başarıya ulaşamamıştı. Shinil Group isimli Güney Koreli şirket, gemi enkazının Ulleungdo adasından 1.3 kilometre uzaklıkta ve denizin 434 metre derinliğinde bulunduğunu açıkladı.

ALTINLAR BULUNURSA YARISI RUSLARA VERİLECEK

Dmitri Donşkoy gerçekten de söylendiği gibi 130 milyar dolar değerinde bir altın içeriyor mu şu an için belli değil. Çin, Kanada, İngiltere ve Güney Koreli şirketlerden oluşan uluslararası bir ekip altınları çıkarmak için önümüzdeki aylarda girişimlere başlayacaklarını söylüyor. Ekibin başarıya ulaşması halinde çıkarılan altınların yüzde 50'si Rusya'ya verilecek.

Kaynak: Haber7

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

Burak:

Millet rusların altınını buluyor biz tabutunu.

125
6
yanıtYanıtla
Sof:

:))))

yanıt20
yanıt1
Desire:

Sen çok yaşa Burak ! Beni çok güldürdün, Allah da seni güldürsün.

yanıt1
yanıt0
Isme gerek varmi:

Dünyada altinlarda onlarin olsun. Allah yasiyacak kadar versin kafi. Esim cocuklarim sükür saglikli basimi koyacak yerimiz var, karnimiz doyuyor sükürler olsun. Allah ebedi Cennet hayati nasip ederse arzularimizi /zenginligi orada yasariz insaAllah.

62
20
yanıtYanıtla
muro:

vah vah keşke biz fakirlerde bulsak Allah cc nasib etse

32
3
yanıtYanıtla
KARLI DAĞLAR:

NUMBİA mısın nesin? Fakirlerin çalışmadığını nereden biliyorsun da Allah''a dua etmeyi hakir görüyorsun. BU DÜNYADA FAKİRLER ÇALIŞMASA ZENGİNLERİN GÖBEKLERİ OLMAZDI!

yanıt12
yanıt2
osman:

aslında o altınlar osmanlı döneminde bizimdi japonlar çalmış verin altınlarımı

13
9
yanıtYanıtla
savaş çıkar:

rusların altınlarına çökmüş adamlar. . . . ruslar kendileri çıkarıp hepsini almazsa sıkıntı büyük. 65 milyar dolardan bahsediyoruz.

15
5
yanıtYanıtla
savaş ney hiç duymadık:

dünya 7 24 bi savaşın içinde gemi kore sularında ruslar izin vermiş sen burdan savaş çıkcak diye üzülüyorsun tam bir tipik cahil savaş çığırtkanısın

yanıt0
yanıt0
Memocan:

Keşke diyarbakırda bulunsaydı????

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title