Haberler

111 Tesisin Toplu Açılış Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Spor Salonu'ndan telekonferansla Çanakkale'deki 4 tesisi hizmete açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Spor Salonu'ndan telekonferansla Çanakkale'deki 4 tesisi hizmete açtı.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Lapseki'de, Hacıömerler köyü mevkisindeki Bayramdere Barajında düzenlenen törende, toplu açılış töreninin yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonuna canlı bağlantıyla Başbakan Erdoğan ile konuştu.

Tuna, mevcut su potansiyelinin oldukça yeterli olması ve yapılan tesislerin kısa zamanda ekonomiye olan katkısı dolayısıyla, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yatırımlarının Çanakkale için öneminin çok büyük olduğunu söyledi.

2011 rakamlarıyla toplam 125 milyon 128 bin 207 TL'ye mal olan Lapseki Bayramdere Barajı ile Biga'daki Ayıtdere Göleti, Çan'daki Karakoca Göleti ve Sulaması ve Yenice'deki Hamdibey Asar Göleti ve Sulamasının açılışını yaptıklarını belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Ülkemizin dört bir köşesine hizmet bayrağını taşıma gayreti ve azmi içerisinde olan DSİ Genel Müdürlüğü, halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşarken çalışmalarına büyük bir hızla devam edecektir. Barajlardan yararlanacak vatandaşlarımız olmak üzere bütün Çanakkale halkı, gerçekleştirilen bu kalkınma hamlesinden dolayı, zatıalinize ve hükümetimize minnet ve şükranlarını sunmaktadırlar.

Bugün ilimizde açılmakta olan tesislerle, diğer illerimizde açılışı yapılan tüm tesislerin milletimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, şehitler ve gaziler diyarı Çanakkale'den teşekkür, selam ve saygılarımızı gönderiyoruz."

Daha sonra, Başbakan Erdoğan, tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Törende, Vali Tuna, tesislerin müteahhitlerine plaket takdim etti.

Törene, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Çokal Barajı-

Toplu açılış kapsamında, Gelibolu'da gövde inşaatı tamamlanan Çokal Barajı'nda da tören düzenlendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun, törende yaptığı konuşmada, ülkenin dört bir yanında bulunan 111 dev tesisin açılışının yapıldığını ve bu tesislerden bir tanesinin de Çokal Barajı olduğunu söyledi.

Çokal Barajı'nın tamamlanmasıyla, Gelibolu, Evreşe, Kavakköy, Bolayır ve Eceabat belediyelerinin yılda 16,80 hektometreküp kullanma suyu temin edeceğini belirterek, "Ayrıca Adilhan, Bayramiç, Yülüce, Süleymaniye, Kocaçeşme köyleri ile Kavakköy beldesi ovalarında, toplam 12 bin 750 hektar, yani 127 bin 570 dekar dönüm alanın sulanması sağlanacaktır. Sulama yapılan alanlarda her dekar başına 248 TL net gelir sağlanacaktır" dedi.

Sulama sahasındaki taban arazilerde buğday, şeker pancarı, ayçiçeği, mısır, yonca ve sebze ekilebileceğini ifade eden Ongun, "Tesisle sağlanacak olan milli gelir artışı yıllık 31 milyon 637 bin 360 TL'dir. Bu yılda toplam gelir elde edilecek olup, 17 bin kişiye istihdam ilave artış sağlanacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, barajda su tutulmaya başlandı.

Törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Kavak Belediye Başkanı Necati Kopca, Bolayır Belediye Başkan Vekili Erdoğan Cet, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, CHP Gelibolu İlçe Başkanı Nihat Öner, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
title