Haberler

11 Yaşında Attığını Vuruyor

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Ege Keten, poligon tecrübesi olmamasına rağmen trap yarışlarında aldığı derecelerle dikkati çekiyor.

ALİ GÜNEŞ - Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Ege Keten, poligon tecrübesi olmamasına rağmen trap yarışlarında aldığı derecelerle dikkati çekiyor.

Kırşehir ve ilçelerindeki trap yarışmalarında keşfedilen ve Türkiye genelindeki yarışmalara katılmaya başlayan Ege'nin, Türkiye Trap Şampiyonası'nda dördüncülük, Sivas, Mersin ve Nevşehir'de yapılan yarışlarda da birincilikleri bulunuyor.

Ege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 8 yaşındayken babasının yanında avcı adayı olarak atıcılığa başladığını, av kariyerine 3 yıl içinde birçok birincilik sığdırdığını belirtti.

Trapla tanışmasının ise Kırşehir Atıcılar Kulübünün antrenmanlarına katılmasıyla olduğunu vurgulayan Ege, şöyle konuştu:

"Burada çok iyi trap attığımın farkına varan kulüp başkanı Erdoğan Zobu, beni bir ay sonra Mucur Kulübünün düzenlediği trap yarışmasına götürdü. Benden büyük kişilerin bulunduğu kategorilerde yarıştım. 14-18 yaş aralığında olan gençler kategorisinde ikinci oldum, 20-60 yaş aralığını kapsayan büyükler kategorisinde ise final atışını yaptım. İlerleyen zamanda tüm yarışmalardan davet almaya başladım. Gençler kategorisinde sürekli şampiyon olunca, büyükler kategorisinde yarışmaya karar verdim ve burada da birçok yarışta derece yaparak başarılı sonuçlar elde ettim. Türkiye şampiyonalarına katılarak en başarılı ilk 5 sporcudan biri oldum. Son olarak katıldığım Mersin Erdemli 15 Temmuz Zafer Kupası'nda Türkiye üçüncüsü oldum."

Ege Keten, Nevşehir ve Sivas'ta katıldığı trap yarışları ile Ankara Polatlı Ördek Düdük Çalma atışları kategorisinde birincilik elde ettiğini bildirerek, Türkiye Trap Şampiyonası'nda da dördüncü olduğunu aktardı.

Hiçbir eğitim ve teknik destek almadan birçok ödüle ulaştığını anlatan Ege, "Olimpik poligonlarda hiç eğitim almadan ve hiç poligon deneyimi olmadan serilerde 17-18 ortalama puan aldım. Hedefim Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne gidip profesyonel antrenör eşliğinde kendimi geliştirmek Türkiye adına dünya şampiyonalarına katılmak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Kırşehir Türkiye Kaman Ege Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title