Haberler

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Erzurum'da düzenlenen şenlikte, 20 ülkeden 70 öğrenci gösteri sundu Etkili olan sağanağa rağmen binlerce kişi stadı doldurdu.

- Erzurum'da düzenlenen şenlikte, 20 ülkeden 70 öğrenci gösteri sundu

Etkili olan sağanağa rağmen binlerce

kişi stadı doldurdu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" çerçevesinde Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan şenlikte, farklı ülkelerden gelen öğrenciler Türkçe şarkılar seslendirdi, yöresel oyunlarla sahne aldı.

Etkili olan sağana rağmen, stadı dolduran vatandaşlar semsiye ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de battaniye yardımıyla ısınmaya çalıştı. Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan 20 ülkeden 70 öğrenci, türküler söyledi, gösteriler sundu.

Eski Sağlık Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, programda yaptığı konuşmada, muhteşem bir ortam olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl da aynı güzelliği görmüştük. Herkesin gönlünü ifade etmek gerekirse bu kardeşlik, birbirine karşı sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Cenabıhak bu kardeşlik duygumuzu, hissiyatımızı artırsın. İnanıyorum ki bu kardeşlik duygusu Türkiye'den yükselen, buraya gelen çocuklarımız, gençlerimiz, bütün dünyaya yayılan bir ışık haline gelecektir" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da gönül erlerinin birçok şeyden vazgeçtiğini belirterek, "Anadan, babadan, paradan, puldan, sahip oldukları kariyerden, makamdan, mevkiden vazgeçtiler. Rabbim onları kendi rızasıyla lütuf eylesin. Ben kardeşlerimin, Türkiye'yi dünyaya taşıdıkları için dünyayı da Türkiye'ye getirdikleri için hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise "Bu yağmura rağmen sabırla, saygıyla, sevgiyle bekliyorsunuz. Hepinizi kutluyorum. Dünyanın dört bir tarafında, 140 ülkede Türkçe konuşuluyor. Sevginin, saygının dili, huzurun barışın dili konuşuyor" ifadesini kullandı.

Programa katkı sağlayan kurum, kuruluş ve şirket temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. - Erzurum

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kazım Karabekir Ak Parti Türkiye Erzurum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title