Haberler

11. Uluslararası Likya- Kaş Kültür Festivali

Antalya'nın Kaş İlçesinde Düzenlenen Uluslararası Likya-kaş Kültür ve Sanat Festivali Düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile Başladı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Kaş'ta bu yıl 11'cisi düzenlenen festivalinin açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris, ile vatandaşların oluşturduğu kortej, Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Kaş girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, göreve başladıktan bu yana Kaş'a 2 kez geldiğini belirterek, "Ege ve Akdeniz kıyılarında gerçekleştirilecek dostlukların iki ülkenin ilişkilerini de geliştirecek. Kaş ve Meis yıllardır ortak kaderi yaşıyor. Artık bu kaderi kağıda döktüler. Zaten Türkiye uluslararası platformda dostluk ve kardeşliğe açık bir ülkedir. Bunu da sürdürecektir" dedi.

Yunanistan Meis Belediyesi Başkanı Pavlos Panigiris, yapılan protokolün 2 ülkeye de sorumluluklar yükleyerek kültürel ve ekonomik ilişkileri arttığını belirterek, "Ben ilişkilerimizin gelişmesine gölge eden vize probleminin bu tür kültürel etkinliklerle aşılacağını düşünüyorum. Böylece sizler Meis ve Yunanistan'a bizler de Kaş ve Türkiye'ye daha sık gelip gidebiliriz. Burada gerçekleştirilen dostluğun artmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk ve Yunan halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi yapıldı.

(MSB-AT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title