Haberler

11. Uluslararası İstanbul Bienali'nin Küratörü, Whw

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) Tarafından Düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ni Üstlenecek Olan Küratör Belli Oldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ni üstlenecek olan küratör belli oldu. Koç Holding sponsorluğunda 12 Eylül- 8 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bienal'i, Balkan küratör kolektifi olan What, How & For Whom (WHW) (Ne, Nasıl ve Kimin için) üstlendi. Bienal'in, WHW'nin belirleyeceği kavramsal çerçevesi ise sonbaharda duyurulacak.

-"WHW, DÖRT KADIN KÜRATÖRDEN OLUŞUYOR"-

İKSV'ndan yapılan açıklamada, 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ni What, How & For Whom (WHW) (Ne, Nasıl ve Kimin için) üstleneceği bildirildi. Açıklamada, WHW'un, 2009 sonbaharında gerçekleştirilecek olan Bienal için İstanbul Bienali Danışma Kurulu tarafından davet edildiği kaydedildi. Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić ve Sabina Sabolović olmak üzere dört kadın küratörden oluşan grubun, 1999 yılında kurulduğu ve çalışmalarını Hırvatistan'ın Zagreb şehrinde yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, "Ne", "Nasıl" ve "Kimin için" sorularının, WHW'nin Komünist Manifesto'nun 150. yılına adanan ilk projelerinin başlığını oluşturduğu ifade edildi. WHW üyelerinin, Zagreb Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Karşılaştırmalı Edebiyat alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi aldıkları belirtilen açıklamada, 2003 yılından beri Zagreb'deki belediyeye bağlı ve kar amacı gütmeyen Nova Galerisi'ni yönettikleri kaydedildi.

WHW'nin küratörlüğünü yaptığı sergiler arasında, "All Dressed-up With Nowhere to Go" (TranzitDisplay Gallery, Prag, 2007); "Ground Lost" (Forum Stadtpark, Graz ve Gallery Nova, Zagreb, 2007); "Contemporary American Art" (Museum of American Art-Belgrade, MoAA işbirliğiyle); "Normalization, dedicated to Nikola Tesla" (Gallery Nova, Zagreb, 2006); "Collective Creativity" (Kunsthalle Fridericianum, Kassel, 2005); "Side-effects" (Salon of the Museum of Contemporary Art, Belgrade, 2004); "Looking Awry" (apexart, New York, 2003); "Project: Broadcasting, dedicated to Nikola Tesla" (Technical museum, Zagreb, 2002); "What, How & for Whom, on the occasion of the 153rd anniversary of the Communist Manifesto" (Kunsthalle Exnergasse, Vienna, 2001); "What, How & for Whom, on the occasion of the 152nd anniversary of the Communist Manifesto" (Association of Croatian Artists, Zagreb, 2000) yer alıyor. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title