Haberler

11 Türk Filmi Yarışacak

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Bölümünde, 'Kabadayı' ve 'Beyaz Melek' Gibi Gişesi Yüksek Filmlerin Yerine Popüler Olmayan 11 Film Yarışacak..

27. ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL YARIŞMA BÖLÜMÜNDE, 'KABADAYI' VE 'BEYAZ MELEK' GİBİ GİŞESİ YÜKSEK FİLMLERİN YERİNE POPÜLER OLMAYAN 11 FİLM YARIŞACAK..

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5 Nisan'da başlıyor. Festivalin Türk Sineması'nın son dönem yapımlarını biraraya getirecek olan Ulusal Yarışma bölümünde, bu yıl 11 Türk filmi yarışacak. Geçtiğimiz yıl bu bölümde, 'Hokkabaz', 'Mutluluk' ve 'Beynelmilel' gibi popüler filmler yarışmıştı. Oysa bu yıl, bu bölümde yarışacak olan 5 filmin adı kamuoyu tarafından daha önce hiç duyulmadı. 'Kabadayı' ve 'Beyaz Melek' gibi sezonun en çok gişe yapan filmleri, Ulusal Yarışma kapsamına alınmadı.

YEŞİLÇAY DA JÜRİDE

Ulusal Yarışma'nın jüri başkanlığını 'Yumurta' filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu yapacak. Venedik Film Festivali'nin Venedik Günleri Bölümü'nün Başkan Yardımcısı ve Roma Film Festivali Sinema Endüstrisi Etkinliği Yöneticisi Sylvain Auzou, Toronto Film Festivali Yöneticisi Michelle Maheux, yazar Elif Şafak ve oyuncu Nurgül Yeşilçay da yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alacak. Yönetmenliğini Hüseyin Karabey'in yaptığı 'Gitmek' adlı film, festivalin hem Ulusal Yarışma bölümünde, hem de 'Yumurta' filmiyle birlikte Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak.

BÜYÜK ÖDÜL 50 BİN YTL

Ulusal Yarışma bölümünde yer alacak filmler konuları ve oyuncu kadrolarıyla dikkat çekiyor. Mehmet Güreli'nin Peyami Safa'nın 'Selma ve Gölgesi' adlı kitabından sinemaya uyarladığı 'Gölge' adlı filmi ile Mehmet Güleryüz'ün çektiği 'Havar'ın kadroları amatör isimlerden oluşuyor. Eğer bu filmlerin oyuncuları yarışmayı kazanırsa, festival kapsamında ilk kez profesyonel olmayan bir oyuncuya ödül verilmiş olacak. Festival sonunda en iyi film seçilecek yapım, 50 bin YTL ödül alacak. En iyi oyuncu ödülüne layık görülenlere ise 10 bin YTL verilecek. (Mehmet Çalışkan / Günaydın)

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title