Haberler

11'nci Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Sona Erdi

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel Uluslararası 11'nci Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları sona erdi.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel Uluslararası 11'nci Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları sona erdi.

Şelale Karacaoğlan Parkında gerçekleşen ve 4 gün süren programın son gününde yurt dışından davet edilen şair ve aşıklar sahne aldı.

Kapanış gününde Romanya'dan şair Emel Emin, Azerbaycan'dan şairler Ahmad Shahidov ve Ilgar İlkin, Başkurdistan'dan şair İskender Muzbek, Kırgızistan'dan şair Zairbek Acmatov, Tataristan'dan Ramiz Aymatov, Hakas'dan Timur Devletov, Batı Trakya'dan şair Davut Hasan, Makedonya'dan şair Leyla Şerif Emin, Bulgaristan'dan şair Kadriye Cesur, Aznakay'dan şair eski belediye başkanı Enes İshakov, Türk-Tatar derneği başkanı şair Firdevs Fathelislam ve İran'dan şair Ebülfeth Şehli şiirleriyle, Azerbaycan'dan aşık şahbaz Botsalı, KKTC'den aşık Kemal Deveci, İran'dan aşık Kulam Rıza Alizade, Azerbaycan'dan Şemistan Alizamanlı sazlarıyla, türküleriyle etkinliğe renk kattı.

Gecenin konuşma bölümünde ise Azerbaycan ve Diğer Türk Dili Halklarının Emektaşlık Merkez Başkanı İlham İsmailov, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Zaatov ve Türksoy Azerbaycan Temsilcisi Elçin Kafarlı, Türk dünyasının Tarsus'ta buluşmasından dolayı mutlu olduklarını emeği geçenlere teşekkür edip, plaket verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın hem bölgede hem de yurt çapında Tarsus'un tanıtımına vesile olduğunu söyledi.

Dört gündür Tarsus'ta Karacaoğlan'ın kalbinin bir başka attığını, ozan ve şairlerin Karacaoğlan coşkusuyla adeta birbirlerine nazire yaptıklarını belirten Kocamaz, şunları kaydetti:

"Dolu Dolu Türkçemizi yaşadık. Sadece Tarsus'ta değil, hem ülkemizin hem de Türk dünyasının bir çok bölgesinde sık sık gerçekleşmesi gereken bir organizasyon. Türk dünyasında yaşayan insanlar birbirleri araçsız konuşabilmeli, tercüman kullanma birbirini anlayabilmeli. Bizler ve bu işe gönül veren Türkçe dostları, Türkçe aşıkları ısrarla bu işi sürdürdükleri zaman Allah'ın izniyle kökünden hallolacak, gençler bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmeyecektir. Bu tür etkinlikler Türkiye'mizin ve Türk Dünyasının değişik yörelerinde artarak devam eder. Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinliğinde bizlere destek veren, Türk Dili'ni ayağa kaldırmak için kilometrelerce yol kateden, yorulan tüm arkadaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm Tarsuslu şiir severlere de teşekkür ediyorum."

Gecenin finalinde ise şair ve ozanlara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Etkinliğe Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kargıpınar Belediye Başkanı Kerim Şahin, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Karacaoğlan Azerbaycan Romanya Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title