Haberler

11. İslam Ülkeleri Konferası

Senegal'in Başkenti Dakar'da Düzenlenen İslam Ülkeleri Konferansı 11. Zirvesi'ne Katılan Filistin Başkanı Mahmut Abbas Açılış Konuşmasında, İslam Ülkeleri Konferansı'nın Kudüs ve Filistin Arasındaki Sorunu ile Doğrudan İlgili Olduğunu, İlk Konferansın 40 Yıl Önce Kudüs'ün Yakıldığında Toplandığını Hatırlattı.

Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen İslam Ülkeleri Konferansı 11. Zirvesi'ne katılan Filistin Başkanı Mahmut Abbas açılış konuşmasında, İslam Ülkeleri Konferansı'nın Kudüs ve Filistin arasındaki sorunu ile doğrudan ilgili olduğunu, ilk konferansın 40 yıl önce Kudüs'ün yakıldığında toplandığını hatırlattı.

Abbas, konferansa katılan İslam ülkelerinden İsrail'in Filistin saldırılarını ve işgal ettiği Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri kurma çalışmalarını durdurması için İsrail'e baskı yapmalarını istedi.

Abbas, İsrail'in Kudüs Camisi etrafında yaptığı kazılardan dolayı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, sadece Kudüs'ü görüşmek üzere Zirvede Kudüs için özel bir gün belirlenmesini teklif etti.

Aylardır İsrail ambargo ve saldırıları altında zor günler geçiren Filistin halkı için İslam ülkelerinden özel talepte bulunan Abbas, Filistin'de her bir İslam ülkesinin bir mahalle inşa etmesini istedi.

(CA-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title