Haberler

11'inci Kaş- Likya Kültür ve Sanat Festivali

Antalya'nın Kaş İlçesinde Düzenlenen 11'inci Kaş- Likya Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen Yarışmada Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yarıştı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen 11'inci Kaş- Likya Kültür ve Sanat festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmada akdeniz mutfağı yemekleri yarıştı.

Festivalin 2. gününde belediye çay bahçesinde düzenlenen Akdeniz Mutfağı yemek yarışmasına 8'i Meisli bayan 25 Kaş'lı olmak üzere toplam 33 yarışmacı katıldı.12 kişinin katıldığı Soğuklar kategorisinde Fatma Poyraz Zeytinyağlı Yaprak Sarma ile 83 puan alarak birinciliği kazanırken, Meisli Samsakos Tsambika Metitsanes ile 81 puan alarak ikinci, Papoutsi Despina Koftedes ile 79 puan alarak üçüncü oldu. 14 kişinin katıldığı Sıcaklar kategorisinde ise Ramazan Geçeli Hünkar Beğendi ile 94 puan alarak birinci, Fatma Poyraz Keşkek ile 89 puan alarak ikinci, Meis adasından Kokola Katina Mousaka ile 83 puan alarak üçüncü oldu. 7 kişinin katıldığı Tatlılar kategorisinde ise Özlem Durak, Kaymaklım ile 97 puan alarak birinci, Stamata Ahkdioti Strava ile 86 puan alarak ikinci, Neriman Ünal Kaş Lokumu ile 85 puan alarak üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren katılımcılara ödülleri Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından verildi. Juri üyeleri yarışmaya katılan yarışmacıların yaptıkları yemekleri tadarak puan verirken zorlandılar. Yarışmada ödüller birincilere Cumhuriyet, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın ödül verildi.

Yarışmadan sonra yarışmaya katılan yemekler yarışmayı izlemeye gelen seyircilere ikram edildi.

(AA-AT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title