Haberler

11 Eylül'ün 6. Yılında Teröre Lanet

ABD'nin Tarihindeki En Büyük Terör Saldırısı Olan 11 Eylül Faciasının Üzerinden 6 Yıl Geçti. Terör Korkusunu Hala Üzerinden Atamayan Amerikalılar, Bugün Saldırıda Hayatını Kaybedenleri Anıyor. Öte Yandan Ülkede, Terör Saldırıları ve Güvenlik Sorunları Gündemdeki Yerini Koruyor.

ABD'nin tarihindeki en büyük terör saldırısı olan 11 Eylül faciasının üzerinden 6 yıl geçti. Terör korkusunu hala üzerinden atamayan Amerikalılar, bugün saldırıda hayatını kaybedenleri anıyor. Öte yandan ülkede, terör saldırıları ve güvenlik sorunları gündemdeki yerini koruyor.

Fotoğraflarla 11 Eylül saldırlarının 6. yıldönümü

Bundan 6 yıl önce bugün  New York'taki İkiz Kuleler'e yapılan terörist saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Bu yıl ikiz kulelerin yerine yapılacak binanın inşası devam ettiği için anma töreni burada değil Zuccoti Park'ta yapılacak. Sabahın erken saatlerinde başlayacak anma töreni öğle saatlerinde son bulacak.

 

Kaçırılan uçakların Dünya ticaret Merkezi'ne çarptığı saatlerde yapılacak saygı duruşu ile başlayacak törende, hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kişinin adları tek tek okunacak.

 

YILDÖNÜMDE YENİ KASET

Bu arada El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in, 11 Eylül saldırılarının altıncı yıldönümünde yeni bir kaseti yayınlandı. Amerikan CNN televizyonundaki habere göre, henüz doğruluğu kesinleşmemiş olan bantta Bin Ladin, 11 Eylül'de New York kentindeki ikiz kulelerden birine çarpan iki uçaktan birinin içinde bulunan Velid Eşşehri adındaki saldırganı öven sözler söylüyor. Bin Ladin, 3 yıl aradan sonra 11 Eylül'ün yıldönümünden birkaç gün önce yayımlanan son video kasetinde, doğrudan tehditte bulunmuyor, ABD'nin kan kaybettiğinden ve Irak'taki başarısızlıklarından söz ediyordu.

SAKALI KAFA KARIŞTIRIYOR

Usame Bin Ladin'in kasette görülen kara sakalı, Amerikan istihbarat yetkililerinin kafasını karıştırıyor. Bin Ladin'in beyazlaşmış ve birbirine karışmış olduğu bilinen sakalının, Ekim 2004'ten beri ilk kez görüldüğü bu kasette siyaha boyanmış ve düzeltilmiş olduğu görülürken, konu Amerikan Senatosu'nun terör tehditlerine ayrılan pazartesi günkü oturumunda gündeme geldi. ABD'nin Ulusal Güvenlik Direktörü Michael McConnell, Bin Ladin'in El Kaide üyelerine mesaj gönderdiği yönündeki tezi yalanlayarak, "Şimdilik, bunun bir işaret olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

ALMAN MECLİSİ'NDE HAYATINI KAYBENLER ANILDI

        

ABD'de 11 Eylül 2001 tarihindeki terör  saldırılarında hayatını kaybedenler, Alman Meclisinın (Reichtag) bugünkü  oturumunun açılışında anıldı. Meclis Başkanı Norbert Lammert, yaptığı konuşmada, terörizmin her  türlüsüne kararlılıkla karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Peer Steinbrück de, 6 yıl önceki 11 Eylül terör  saldırılarından sonra psikolojik ve ekonomik şok dalgalarının sadece  ABD'de değil, globalleşen dünyada açık bir şekilde hissedildiğini  söyledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) de, yayımladığı basın  açıklamasında, 11 Eylül'ün 6. yıl dönümünde saldırılarda hayatını  kaybedenleri andığını bildirdi.

Saldırıları düzenleyenlerin, ideolojik körlüğün ne boyutlara ve ne kadar  soğukkanlılığa yol açabileceğini gösterdikleri belirtilen açıklamada, şiddetin,  aşırılığın ve terörizmin dini olmadığı, insanların hayatını tehlikeye  sokan ya da hayatını söndüren kötü eylemlerin hiçbir dinde haklı  çıkarılamayacağı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title