Haberler

11 Aylık Bebek 3 Bebeğe Can Oldu

Güncelleme:

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık bebeğin organları kendi gibi 3 bebeğe can oldu.

Antalya'da ziraat mühendisi Nevin Özdemir ile tekstilci Celal Özdemir çiftinin 11 aylık çocukları Demir Özdemir üç kez beyin ameliyatının ardından beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlandı. Zor karar aldıklarını belirten baba Celal Özdemir ise "Evimizin gülü soldu, başka evlerde başka güller solmasın, yavrumuzun organlarının başkalarına can olmasını istedik" dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen Demir Özdemir'in böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından yapılacak testlerin ardından Kayseri'den hava ambulansı ile saat 19.00'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan ve 3 yaşındaki İlker Tekdemir'e nakledilecek. Demir Özdemir'in karaciğerinin ise İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yatan, karaciğer nakli olmazsa yaşamını yitirecek durumda olduğu belirtilen 6 yaşındaki Sebahat Davulcu'ya nakledileceği belirtildi.

PERİTON DİYALİZE BAŞLANDI

Kayseri'de doğuştan böbrek yetmezliği ile mücadele eden 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan'ın her iki böbreği de iflas ettiği için yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilen ameliyat ile her iki böbreği de çıkartılarak periton diyalize başlandı. Şartlar ve yapılacak testlerin sonucu uygun görülürse Neslihan Bozdoğan, 11 aylık bebeğin böbreğiyle sağlığına kavuşacak. Doğuştan böbrek yetmezliği ile mücadele eden 2 yaşındaki Neslihan'ın yaşaması için büyük çaba harcayan anne Nimet Bozdoğan, doktorların verdiği 'böbrek bulundu' haberi ile çok mutlu olduklarını, naklin gerçekleşmesi için dua ettiklerini söyledi.

Erciyes Üniversitesi Organ Nakli Bölümü'nden ambulansla alınan minik Neslihan, Kayseri Göğüs Hastalıkları Hastanesi helikopter pistinden annesinin kucağında bindiği hava ambulansı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hava ambulansı pistine getirildi. Daha sonra 112 ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne annesinin kucağında getirilen Neslihan, yapılan testlerin ardından doktorlarından gelecek haberi bekliyor.

SAATLERLE YARIŞIYOR

Afyon'un Çal İlçesi'nde oturan Tekdemir ailesinin ikinci çocuğu 3 yaşındaki İlker Tekdemir ise doğuştan hasta. Afyon Zübeyde Hanım Hastanesi'nde üç günlükken kalbinde delik olduğu belirlenen minik İlker, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinden sonra 'Konjinental Nefrotik Sendrom' teşhisiyle tedaviye alındı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 2 yıl önce kadavra sırasına yazılan İlker Tekdemir'e verici olmak isteyen babası 39 yaşındaki Muammer Tekdemir, "Eşim ve ben verici olmak istedik. Her ikimizin de kan grubu tutmadı. Biz de kadavra listesine yazıldık. Çapraz nakil için de araştırmaların başlatılmasını istedik. Pazartesi günü hastaneye geldik. İlker'in her iki böbreğinin de iflas ettiğini söyleyen doktorlar, ona kateter takmak istedi. Diyalize başlayacaklardı. Fakat tüm denemelerde damar yolu açılamadı. Tüm umutlarımızı yitirmek üzereydik ki bugün saat 13.30'da haber geldi. Böbrek bulunmuştu. Eğer bugün böbrek nakli olmazsa yavrumun öleceğini öğrendik. Damar yolu açılamadığı için 4 gündür vücutta biriken zararlı madde dışarı atılamadı. Saatlerle yarışıyorduk. İnşallah yavruma böbrek nakli yapılır ve yaşama tutunur" diye konuştu.

'YAVRUMUZUN ORGANLARI BAŞKASINA CAN OLSUN'

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde oturan Özdemir çiftinden 30 yaşındaki Nevin Özdemir ise 11 ay önce dünyaya gelen yavrularına 'Hidrosefali' teşhisi konulduğunu belirterek, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yavruma beyninde su toplandığı için 'Hidrosefali' teşhisi konuldu. Üç kez beyin ameliyatı geçirdi. Son ameliyattan sonra yoğun bakımda yatarken beyin kanaması ve ona bağlı beyin ölümü gerçekleşti. Eşimle birlikte yavrumuzun organlarını bağışlamaya karar verdik" diye konuştu.

BAŞKA EVLERDE GÜLLER SOLMASIN

Askerde tüm organlarını bağışladığını söyleyen baba 28 yaşındaki Celal Özdemir ise "İnsani yönden düşünen herkes bizim gibi düşünürdü. Evimizin gülü soldu, başka evlerde başka güller solmasın, güller açsın diyerek böyle bir karar verdik. Biricik yavrumuzun, gülümüzün organlarının başkalarına can olmasını istedik" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Bozdoğan Antalya Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title