Haberler

11. Avrupa Forumu Toplantısı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Slovenya'nın Başkenti Ljubljana'da Düzenlenen 11. Avrupa Forumu'na Katıldı.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen 11. Avrupa Forumu'na katıldı.

Dışişleri Bakanı Babacan'ın da katıldığı 11. Avrupa Forumu'na Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ev sahibi Slovenya'nın Başbakanı Janes Jansa ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yetkilileri katıldı. Tarihi Ljubljana Kalesi'nde düzenlenen forumda AB'nin geleceği ve bu konuda yapılması gereken düzenlemeler ele alındı. Forumda konuşan Barroso, AB'ye katılan yeni ülkeler ve bu ülkelerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Slovenya'nın gösterdiği gelişmelerden övgüyle bahseden Barroso, "Yakın zamana kadar antidemokratik rejimle yönetilen Slovenya'nın şu anda AB üyesi olması hayret vericidir. Şimdi de AB'nin dönem başkanlığını başarıyla yürütüyorlar" dedi. Euro'nun faaliyete geçmesinin 10. yılını da değerlendiren Barroso, "Şimdi Euro'nun 10. yılını kutluyoruz. Slovenya yeni üye olan ülkeler arasında Euro'ya geçen ilk ülkedir ve şimdi de Malta ile Kıbrıs Euro'ya geçecek. Euro'nun sadece bir kulüp olmadığını ve artık Avrupa'nın gerçek para birimi olduğu hakkında dün Slovakya'ya olumlu bir mesaj gönderdik" diye konuştu.

Slovakya Başbakanı Jansa ise, "Son 4 ayda AB'nin dönem başkanlığını yürüten Slovenya önemli görevlerin üstesinden başarıyla gelmiştir. Slovenya'nın AB'nin hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmasından ve dünyada kilit rol oynayan bir ülke olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim" dedi. Jansa, Slovenya'nın üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirdiğini de sözlerine ekledi.

(İHA-MS-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title