Haberler

11. Aroma Akseki Dağ Koşusu

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Aroma AŞ iş birliğiyle düzenlenen 11. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Aroma AŞ iş birliğiyle düzenlenen 11. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Genç kızlar ve genç erkeklerde 5 bin 200 metre, kadınlarda ve büyük erkeklerde ise 10 bin 400 metre mesafede koşuların yapılacağı organizasyonda yaklaşık 300 sporcu mücadele edecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dereceye girecek sporcuların Milli Takım kadrosunu oluşturacağını ve 1 Temmuz'da Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda mücadele edeceğini söyledi.

Organizasyon için hazırlıkların tamamlandığını belirten Babaç, "Koşunun hazırlıklarını Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesinin çalışanları ve Atletizm Federasyonu yetkilileri ile yürütüyoruz. Geçen yıl Dünya Dağ Koşuları Federasyonunun statü değişiklikleri doğrultusunda bu yıl bir değişiklik yaptık. Parkurumuzu 4 bin metreden 5 bin 200 metreye çıkardık. Genç erkekler ve genç bayanlar bir tur, büyük bayanlar ve büyük erkekler 2 tur koşacak." dedi.

Bu yıl ilk defa Kulüplerarası Dağ Koşusu Ligi oluşturduklarını söyleyen Babaç, "Bunun birinci etabını Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde başarıyla gerçekleştirdik. Burada 383 sporcu katıldı. Bu koşuda Türkiye'de bir rekor kırıldı. İnşallah bu rekoru Akseki'deki sporcu katılımı ile kırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Akseki Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title