Haberler

107 Tonluk Mermerden "15 Temmuz Şehitler Anıtı" Açıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan ve üzerinde 15 Temmuz'da şehit olanların isimlerinin yazıldığı, tek parça mermerden oluşan 107 tonluk 15 Temmuz Şehitler Anıtı açıldı.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi alanına yapılan anıtın açılışında, 15 Temmuz'un şehitler ve gazilerle, bu milletin kendisi ve lideri tarafından Türkiye'nin bayrağının, dininin korunduğu tarih olduğunu söyledi.

Demokrasinin bu tarihte korunduğunu aktaran Ala, "Demokrasinin doğduğu tarih bu tarih değil ama korunduğu tarih bu tarihtir. Korunduğu tarih 15 Temmuz'dur. İnsanlarımız milleti için bu hain güruh tarafından istismar edilen inancını korumak için sokaklardaydı. Bu tarihi unutturmamayı hedefleyen bu kıymetli eseri düşünen ve bugün açılışını gerçekleştiren BTSO başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ala, hainlerin, milletin saygı duyduğu üniformayı giyme haklarının olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ordumuz, emniyetimiz dağda taşta terörle mücadele ederken bu teröristler o elbiseleri giyerek milletimize saldırdı. Bu kadar hainliği, alçaklığı bizim milletimiz tarihinde görmüş değildir. Biz o gece teröristlerle mücadele eden özel harekat polislerimizi uçaklarla Ankara'ya ve İstanbul'a getirdik. Ankara'da da milletin uçaklarını o kardeşlerimize kullandıkları için bu sefer Nevşehir'e getirdik. Oradan karayoluyla Ankara'ya getirip bu alçakları bulundukları karargahlarında derdest ettik."

Hainlerin hak ettikleri yerde olduklarını dile getiren Ala, "Onların hak ettiği elbise, asker elbisesi değil bugün giydirilecek olan o mahkum elbiseleridir. O alçaklar şimdi hesap veriyorlar, daha da verecekler. Asla bu milletin dik duruşunu yok edemeyeceksiniz. Diktiğiniz o elbiseyi bu millete asla giydiremeyeceksiniz. Onu bu millet sizin başınıza geçirecek ve geçirdi zaten." dedi.

Vali İzzettin Küçük, 15 Temmuz'un darbeden ziyade bir terörist girişim olduğunu ifade ederek, "40 yıl boyunca çocuklarımızı, zekatlarımızı ve sınav sorularını çalan en sonunda Türkiye'yi çalmaya çalışan örgüt suçüstü yakalandı ve bertaraf edildi. 15 Temmuz gibi önemli tarihi anlar anıtlar ve eserlerle gelecek nesillere aktarılmalı ve hatırlanmalıdır." diye konuştu.

"Bu özel anıt, büyük fedakarlığının sembolü olacak"

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, terör örgütü FETÖ'nün şeytani emellerle devleti ele geçirme planına yüce Türk milletinin kanı ve canıyla izin vermediğini vurguladı.

Eğitim külliyesi içinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı tek bir özel mermer bloktan yaptırdıklarını ifade eden Burkay, "Bu özel anıt, 15 Temmuz'da yaşananların ve şehitlerimizin büyük fedakarlığının gelecek kuşaklara bir ders gibi aktarılabilmesinin sembolü olacak." ifadesini kullandı.

250 seramik karanfil

Anıt etrafındaki 250 seramik karanfilin demokrasi kahramanlarının hatırasını canlı tutacağını dile getiren Burkay, şunları kaydetti:

"Darbeci çeteye hayatı pahasına ilk kurşunu sıkan şehit kardeşimiz Ömer Halisdemir gibi milletimizin içinde daha nicelerinin olduğuna inandığımız Abdullahlar, Erollar, İlhanlar, Türkanlar demokrasi zaferimizin sembolü olan bu anıttan ilham alarak yetişecekler. 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' anlayışıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için milyonlarca insanımızın tek yürek haline geldiği demokrasi destanımızı, tek parçadan inşa ettiğimiz bu anıtla sonsuza dek yaşatacağız."

Bazı 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ve gazilere plaket verilmesinin ardından 8 metre genişliğinde ve 5 metre uzunluğundaki anıtın açılışı gerçekleştirildi.

250 şehidin isimlerinin kazındığı ve milletin birliğini yansıtması açısından tek parça blok mermerden oluşan anıtın 107 ton ağırlığında olduğu belirtildi.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, 15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Tarık Şebik, AK Parti Bursa milletvekilleri, çok sayıda kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Efkan Ala Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title