Haberler

101 Gaffar Okkan Ankara’da…

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Eden Çocuklara Seslenen Başkan Vekili Ölmez

Diyarbakır'da 2001 yılında şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'a duyulan sevgi nedeniyle "Ali Gaffar" ismi verilen 101 çocuk, Gaffar Okkan'ı anma programı kapsamında İstanbul ve şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'nın memleketi Sakarya'nın ardından son olarak Ankara'ya geldi.

Çocukları Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda kabul eden Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yurtdışında olduğu için katılamadığını belirterek, "Gaffar Okkan ve şehit olan tüm arkadaşlarına Allahtan rahmet diliyorum. Hepiniz rahmetlinin adını yaşatıyorsunuz.

Bu ülke için canını veren kahraman vatan evlatlarının adını taşımak da bir onurdur. Burada bizlerin makamında bir gün sizler oturacaksınız. Türkiye'nin aydınlık yüzünün geleceği sizlersiniz" dedi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ise, çocuklara bu güzel ismi veren, barış köprüsünü kuran aileleri kutlarken; konuklar onları burada konuk edilmesini sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Çocuklardan Diyarbakır Sur Alipaşa İlköğretim Okulu'nda okuduğunu söyleyen polis kıyafetli Ali Gaffar Okkan Çelik, kürsüye gelerek, Gaffar Okkan adlı bir şiir okuyunca salonda bulunanların duygusal dakikalar geçirmesine neden oldu.

-Büyükşehir'den Eğitim Ve Spor Seti

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, çocukların her birine içinde Ankara'yı tanıtan kitaplar, defterler, kalemler, anahtarlıklardan oluşan birer eğitim seti verdi.

Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Atalay ise, çocuklara eşofman, forma, futbol topu, kaşkol, çanta bulunan birer spor seti hediye etti.

Kabule birçok bürokrat da katılırken, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış da çocuklara çeşitli hikaye kitapları dağıttı.

Son olarak tüm çocuklarla Ankara Büyükşehir Belediyesi binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi ve Meclis Başkan Vekili Ölmez, çocuklara sandviç ve meyve sularından oluşan kumanyalarını vererek "Yolunuz açık olsun" diyerek uğurladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title