Haberler

Eskişehir'de 1. Dünya Savaşının 100. Yılı Dolayısıyla Sergi Açıldı

Güncelleme:

Belçika Konsolosluğu ve Eskişehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "100 yıl sonra: 1. Dünya Savaşı sırasında Belçika'dan görüntüler ve yaşananlar" adlı sergi açıldı.

Eskişehir'de kültür sanat- "100 yıl sonra: 1. Dünya Savaşı sırasında Belçika'dan görüntüler ve yaşananlar" sergisi açıldı- Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Trenteseau: "Bu göreceğiniz sergi, savaşın yaşattığı acıları, insanın hatalarını anlatacak"ESKİŞEHİR (AA) - Belçika Konsolosluğu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "100 yıl sonra: 1. Dünya Savaşı sırasında Belçika'dan görüntüler ve yaşananlar" adlı sergi açıldı.Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi'nde açılışı gerçekleştirilen sergide yaptığı konuşmada, sergiyi Belçika Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ile düzenlendiklerini ifade etti.Eskişehirle çok sıkı ilişkilerinin olduğunu belirten Trenteseau, şöyle konuştu: "Bu sergi 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenleniyor. Bu savaş 100 yıl önce yaşandı. Bütün Avrupa ülkeleri bu savaşa maruz kaldı. Fakat bugün o ülkeler dost oldular, müttefik oldular. Bu göreceğiniz sergi, savaşın yaşattığı acıları, insanın hatalarını anlatacak. Bir taraftanda tarafsız olan Belçika'dan bu savaşın nasıl olduğunu da göreceksiniz bu sergide. 1. Dünya Savaşı'nın ardından trajik olarak 2. Dünya Savaşı'da yaşandı. Fakat şunu da ifade etmek isterim. Bu dünya savaşından sonra eski dünya yok oldu ve yeni dünya oluştu. Bu yeni dünyadan bahsedecek olursak yeni dünyanın içinde Türkiye Cumhuriyeti de kuruldu. Umarım bu sergi size çok faydalı olacaktır."Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Belçika ve Eskişehir arasında kültür ve sanat açısından ilişkilerinin olduğunu söyledi.Öğrencilerin, üniversite gençliğinin sergiyi gelip görmesini isteyen Büyükerşen, "Sergide, ibret alınacak fotoğraflar ve bilgiler var. Sergi kronolojik bir sıra takip ediyor. Savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu, hiç arzulanmayan bir şey olduğunu herhalde ibret alınacak pek çok sahnede bize hatırlatacak" dedi.Konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükelçi Trenteseau, Başkan Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sergiyi gezdi.Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 9 Kasım'a kadar açık kalacak. - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuşması- Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau konuşması- Sergiden detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Eskişehir Belçika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title