Haberler

100 Öğrenci Deniz Lisesinden Mezun Oldu

Deniz Lisesi'nden Mezun Olan 100 Öğrenci, Törenle Diplomalarını Aldı.

Deniz Lisesi'nden mezun olan 100 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Heybeliada Deniz Lisesi'ndeki tören, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç'ın tören alanına gelişiyle başladı.

Törende, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın mesajı okundu. Oramiral Ataç mesajında, pek çok devlet büyüğü ve komutanın yetişmiş olduğu bu kutsal yuvadan mezun olurken öğrencilerin, ileride yüklenecekleri sorumlulukların bilincinde ve Deniz Kuvvetleri'nin üniformasını taşımaya layık olduklarını ispatladıklarını belirterek, mezunları kutladı.

-''ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDAN ASLA ŞAŞMAYIN''-

Mezunlardan, başkalarına karşı saygılı olmalarını, ilişkilerinde askeri kural ve yasaları esas almalarını isteyen Oramiral Ataç, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bir bekçisi ve uygulayıcısı olmanın, Deniz Kuvvetleri'nin en önemli niteliklerinden biri olduğunu belirtti.

Deniz Lisesi'ni birincilikle bitiren Mustafa Garip de öğrenciler adına yaptığı konuşmada, ''Diğer mezunlarla bugün atmış olduğumuz bu büyük adımla, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, başarılı birer Harbiyeli olacağımıza, onurlu olmaktan ve dürüstlükten asla sapmayacağımıza, bizleri bugüne getiren sizlerin huzurunda 236. dönem mezunları olarak söz veriyorum'' dedi.

Törende daha sonra, Deniz Lisesi'ni dereceyle bitiren ilk 3 öğrenci diplomalarını aldı.

Diğer mezunlara da diplomaları verildikten sonra 236. dönem baklasının denize indirilmesiyle devam eden tören, tören geçişiyle sona erdi.

Mezun 100 öğrenci, diğer öğrenciler tarafından yapılan çımariva töreniyle TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemisi ile Deniz Harp Okulu'na uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title