Haberler

100 milyonluk yeni yatırımla yıllık 32 bin ton ithalatının önüne geçilecek

Güncelleme:

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne yapılan dev yatırımda sona gelindi. 100 milyonluk yeni yatırımla 'Biyometanizasyon Tesisi', Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisleri ile Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi hem çevreye hem de ekonomiye sağladığı katkı ile yıllık 32 bin ton kömür ithalatının önüne geçecek.

Tesiste devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veren Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, atıkların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Tesise eklenen Biyometanizasyon Tesisi ile organik atıklar ayrıştırılıp fermantasyon tankında işlenerek gaz elde edilmek suretiyle elektrik üretildiğini söyleyen Başkan Zeybek, "Böylelikle toprağa depolanan atık miktarı önemli ölçüde düşürülmüş ve elektrik üretim miktarımız artmıştır. Bir başka eklenen tesis olan Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ile de ısıl değeri olan atıkları kömür benzeri yakıta dönüştürmek suretiyle gerek çimento fabrikalarında olsun gerek diğer fabrikalarda olsun yakıt ihtiyacı karşılanacaktır. Bu da toprağa depolanacak atıkların depolama yerine yeniden yakıt olarak kullanılabilmesini sağlamakta hem de ülkemize ithal edilen yakıt miktarını düşürerek ekonomiye ayrıca bir katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

"Sektöre yılda 2 milyon dolar avantajı olacaktır"

Tesisle birlikte özellikle kömür ithalatının önüne geçileceğini aktaran Başkan Zeybek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bunu örnekleyecek olursak sadece Afyonkarahisar Atıktan Türetilmiş Yakıt tesisi ile çimento fabrikalarında kullanılan yıllık 32 bin ton petrokok (ithal kömür, linyit, taşkömürü) ithalatını engelleyerek, sektöre yılda 2 milyon dolar avantajı olacaktır. Ülkemizde çöpe dökerek üstünü örttüğümüz 300 milyon dolar büyüklüğünde bir ekonomik değeri bu tesislerimizle kazanacağız inşallah. Bundan daha önemlisi ise bu atıkların kullanılarak çevreye kazandırdığı faydalar paha biçilemez değerdedir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Zeybek Afyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title