Haberler

100 Kiloluk Kangal Sivas Günleri'nin İlgi Odağı Oldu

100 kiloluk kangal Sivas Günleri'nin ilgi odağı oldu Sivas Yenikapı'da tanıtılıyorİSTANBUL - Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapı'da başladı.

100 kiloluk kangal Sivas Günleri'nin ilgi odağı oldu

Sivas Yenikapı'da tanıtılıyor

İSTANBUL - Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapı'da başladı. Festivalin ilgi odağı ise büyüklüğüyle dikkat çeken 100 kiloluk kangal oldu.

Sivas'ın yöresel lezzetlerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı. Açılışa Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik halk oyunu ekibinin gösterisiyle başladı. Festival kapsamında Sivas'a ait birçok yöresel lezzet alanda kurulan stantlarda sergilendi. Vatandaşların tarihi ve kültürel ürünlerin sergilendiği alanları dikkatle inceledi. Sivas ürünlerinin İstanbulluların beğenisine sunulduğu etkinlikte 100 kiloluk kangal da vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok vatandaş kangalın ve yavrularının fotoğraflarını çekti.

"İstanbullu dostlarımızı, Sivas'ı tanımaya davet ediyoruz"

Sivas'ın çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu kültürel ve yöresel lezzetleriyle insanlara aktarılmasının kentin tanıtımı için çok büyük önem taşıdığını belirten Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Yüz binler 3 gün içinde Sivas'ın tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle buluşacak. Tüm hemşehrilerimizi, İstanbullu dostlarımızı, komşularımızı Sivas'ı tanımaya davet ediyoruz. Sivas'ı gurbetteki Sivaslıların ayağına taşımış olduk. Yöresel ürünlerimizin yüzde 95'i Sivas merkez ve köylerinden geldi. Köftemizden, dönerimize kadar fasulyemizden turşumuza kadar tarladan bahçeden çıkan ne mamül varsa ki yüzde yüzü de organik 3 gün boyunca burada pazarlanmış olacak" dedi.

"Vücut olarak çok büyükler"

Festivalde kangala yoğun ilgi gösterildiği ifade eden kangalın yaklaşık 100 kilo olduğunu ifade eden Kangal sahibi Sadi Kocabalçık, "Kangal 5 yaşında yavrularımıza talep daha çok tabi ki uzak yoldan geldiler. Yarın biraz dinlendiklerinde daha rahat olacaklar. Vücut olarak çok büyükler" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın ilgi odağı olmuş, festivalin olmuş çok mu"

Kangalla fotoğraf çektiren ve Sivas kangalların dünyaca ünlü olduğunu ifade eden bir vatandaş, "Burayı ziyarete geldik, kangalı nasıl bulduğunuz dersen İtalyanlar bile sipariş vermiş. Büyüklüğü, cesareti dünyaya nam salmış bit hayvan, gurur duyuyorum. Dünyanın ilgi odağı olmuş, festivalin olmuş çok mu" dedi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başlayan Sivas Günleri kültürel etkinlikleri ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlarıyla 30 Eylül tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title