Haberler

100 Kadar El Kaide Militanı Irak'tan Başka Ülkelere Geçti

ABD Ulusal İstihbarat Kurumu Başkanı Mike Mcconnell, Irak'taki El Kaide Militanlarından 100 Kadarının Başka Ülkelere Geçerek Hücreler Kurduğunu Söyledi.

ABD ulusal istihbarat kurumu başkanı Mike McConnell, Irak'taki El Kaide militanlarından 100 kadarının başka ülkelere geçerek hücreler kurduğunu söyledi.

McConnell, Senato İstihbarat Komitesindeki oturumda yaptığı konuşmada, ABD ordusunun Irak'taki baskısından ötürü militanların Irak dışında, özellikle Pakistan'da, aşiretlerin hakim olduğu bölgelerde kendisine sığınak bulabildiğini belirtti.

Mike McConnell, militanların burada, Afganistan, Orta Doğu, Afrika ve ABD'de saldırılar düzenlemek üzere eğitim aldıklarını kaydetti.

McConnell'ın sunduğu, ABD'ye yönelik tehditlerle ilgili yıllık raporda da El Kaide'nin ABD'ye terör saldırısı düzenleme kapasitesini artırdığı uyarısında bulunuldu.

İstihbarat servislerinin raporunda, El Kaide'nin ABD'yi hedef alacağı bir saldırı düzenlemek için keşif, eğitim ve bölgeye casus yerleştirme kapasitesini artırdığı ifade edildi.

Pakistan'daki siyasi krize de değinilen raporda, ülkede şu anki siyasi istikrarsızlığın, ''Pakistan ordusunun denetimindeki nükleer silahlarla ilgili bir tehdit oluşturmadığı, ancak bu konuda zayıflıklar bulunduğu'' belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title