Haberler

100 Bin Bağcılarlı İftar Sofralarında Buluştu

Güncelleme:

Bağcılar'a has Nostalji Bahçelerinden Kestane, Kayısı, Üzüm, Fındık ve Ceviz bahçelerinin de aralarında bulunduğu 22 mahallede kurulan iftar sofralarında 100 bine yakın ilçe sakini birlikte iftar yaptı.


Ramazan Etkinlik Alanı'nda çocuklara ve teravih sonrası da yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinlikleri de izleyerek, ramazanı ruhuna uygun olarak doyasıya yaşadı.

İstanbul'un en genç ve en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar'da, 11 ayın sultanı Ramazan ayında 100 bine yakın ilçe sakini iftar sofralarında ağırlandı.

Bağcılar Belediyesi'nin hayırsever işadamlarının da desteğiyle her akşam bir mahallede düzenlediği iftar sofralarında komşuluk duyguları pekişti. Aralarında Kestane, Kayısı, Üzüm, Fındık ve Ceviz bahçeleri dahil toplam 22 mahallede gönül sofraları kuruldu.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN UNUTULMADI"

Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamlarının katkısıyla ihtiyaç sahiplerinin de ramazan ayını huzurlu yaşaması için önemli projeleri hizmete geçirdi. Maddi durumu iyi olmayan bin kişi belediyeden aldıkları İftar Bileti ile anlaşmalı lokantalarda iftar yaptı. Yine, ilçedeki 10 bin aile de Bağcılar Belediyesi'nin verdiği 100 TL'lik gıda çekinden faydalandı. Aileler marketlerden alışverişlerini yaptılar. Ramazan ayında yine unutulan bir Osmanlı geleneği daha devam ettirildi. Ekmek fırınlarındaki "Askıda ekmek" uygulamasıyla, vatandaşlar, bir ekmek kendileri için bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için aldı.Bununla birlikte yetim çocuklarımız her bayram olduğu gibi yine bu bayram da yetim giydirme projemiz ile bayramlıklarına kavuştu.Kazakistan'ın Almaata ve Almanya'nın Hamm şehirlerinde de Gönül Sofraları kuruldu.

"İRFAN PROGRAMLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ"

Bağcılar Belediyesi'nin Bağcılar Meydanı'nda kurduğu Ramazan Etkinlik Alanı da eğitici, öğretici programlara ev sahipliği yaptı. Programlara aralarında Prof. Dr.Nihat Hatipoğlu, TV Programcısı Ömer Döngeloğlu, Yusuf Kavaklı, Prof.Dr. Mehmet Çelik, Uzm.Dr. Ender Saraç, Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Necmettin Nursaçan, Vehbi Vakkasoğlu ve Talha Uğurluel gibi tanınmış isimlerin katıldığı sohbet programları düzenlendi. Yine Kur'an Geceleri'ne katılan Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu,İSTOÇ Camii İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu, Eyüp Camii İmam-Hatibi Metin Çakar, Ataköy Camii İmam-Hatibi Adem Karabey'in de aralarında bulunduğu dünyaca tanınmış isimler Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

"100 BİN HEMŞEHRİM İFTAR SOFRALARINI BEREKETLENDİRDİ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ramazan ayını huzur, mutluluk ve dayanışma duygularıyla yaşadıklarını belirtti. Hemşehrilerinin desteği ve hayırseverlerin de katkısıyla mübarek ramazana ayının ruhuna uygun projeleri hizmete sunduklarını kaydeden Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi: "Hayırseverlerimizin de katkısıyla kurduğumuz iftar sofralarında aynı caddede, aynı sokakta oturup ancak birbirleri ile bir araya gelme imkanı bulamayan hemşehrilerimi aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çağırıcı, "Bağcılar ailesi olarak Ramazan ayında da çok güzel bir örnek verdik diyebilirim. Tüm hemşehrilerimin bayrama huzur ve mutluluk içerisinde girmesini Allah'tan (c.c) niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title