Haberler

10'unu Uğurladık

Güngören'deki Patlamada Yaşamını Yitirenlerden Onu Başbakan Tayyip Erdoğan, Sekiz Bakan ve Binlerce Kişinin Katıldığı Törenle Toprağa Verildi.

Güngören’deki patlamada yaşamını yitirenlerden 10’u Başbakan Tayyip Erdoğan, sekiz bakan ve binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN UĞURLAMANIN FOTOĞRAFLARI...

Güngören Fetih Camii’nin yanındaki arazide kılınan cenaze namazı öncesinde binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Meclis’te PKK istemiyoruz", "Vatan sana canım feda", "Türk-Kürt kardeştir, ayıranlar kalleştir" sloganlarıyla terörü lanetlediler. Tören alanının çevresinde de bir çok penceresinde Türk bayrakları asılı apartmanlardan yüzlerce kişi töreni izledi. Filiz İkiz, Sebahat Kuş, Fikri Kuş, Furkan Şentürk, Yunus Öztürk, Şeyma Özkan, Alim Mantarcı, Halit Öge, Aleyna Çelik ve Macide Aydın’ın cenazeleri, tekbirler, gözyaşları ve alkışlarla getirilerek yanyana hazırlanan platforma kondu. Türk bayrağına sarılı cenazelerin her birinin başında bir hoca vardı.

Erdoğan’a ABD tipi koruma

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı cenazeye gelişinde Başbakan’ın artçı korumaları, ABD Başkanı’nın korumaları gibi, cipin sunroof’undan dışarı çıkıp M-16 silahlarla konvoyu yol boyunca takip ettiler. Caminin minaresi ve yüksek binaların çatısına dörder beşer keskin nişancı yerleştirildi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanları Cemil Çicek, Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da cenazeye katıldı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu cenaze namazlarını İstanbul Müftü Vekili Yusuf Kavaklı kıldırdı. Yusuf Kavaklı namazın ardından devlet, millet ve şehitlerin birarada olduğunu söyleyerek, "Bunların hiçbirinin günahı yoktu. Bir olduğumuz müddetçe bunlar bize bir şey yapamayacak. Sadece bazen canımızı acıtacaklar. Bu vatanın sahipleri burada" dedi. Helallik alınmasının ardından Başbakan Erdoğan ve bakanlar da cenaze araçlarına kadar tabutlara omuz verdi. 5 kişi İstanbul’da toprağa verilirken 5 cenaze, memleketlerine götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title