Haberler

10 Parmağında 10 Marifet

Ayhan Mergen - Siirtli 2 çocuk annesi Kamile Balcı, spor, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşundaki etkinliğiyle adından söz ettiriyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadınlar artık birçok alanda başarılı çalışmalara imza atıyor.

Siirt'te 2006 yılında kurduğu spor kulübüyle adından söz ettirmeye başlayan Kamile Balcı, Kickboks'da Milli Takım Antrenörlüğüne kadar yükseldi.

Siirt'te gençlere kickboks sporunu sevdiren Balcı'nın kurduğu spor kulübü birçok şampiyonada başarılı sonuçlara imza attı.

-Milletvekili adayı oldu-

Sporun yanı sıra siyasette de etkin olan Balcı, CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevini de yürütüyor. Genel seçimlerinde CHP'den ikinci sıra milletvekili adayı olduğunu belirten Balcı, "Siirt'in geleceği için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bayanları siyasete çekmeye çalışıyoruz. Her bayan kendini bir siyasi alanda temsil etmeli" dedi.

-Eşinin en büyük destekçisi-

Gün içerisinde harita mühendisi olan eşine de yardımcı olan Balcı, "Güne sporla başlıyorum. Ardından parti binasına gidiyorum. Oradaki işimi bitirdikten sonra eşimin bürosuna gelip ona destekte bulunuyorum. Buradan da başkanlığını yaptığım Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kuruluna geçiyorum. Günümü 4-5 bölüme ayırıyorum" diye konuştu.

Balcı'nın eşi Necmi Balcı ise eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Onu her zaman destekliyoruz. Ancak fazla göremediğimiz için bazen sıkıntı çekiyoruz" dedi.

-"Kadınlara istihdam alanı yaratmaya çalışıyoruz"-

Başkanlığını yürüttüğü Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulunda kadınlara yönelik projeler hazırladıklarını anlatan Balcı, şunları söyledi:

"Orada bayanlara istihdam alanı sağlamaya çalışıyoruz. Bayanlarla birlikte ne tür çalışmalar yapabiliriz? Kadınları iş hayatına nasıl kazandırabiliriz? İş hayatında ne gibi etkinlikler yapabiliriz? Bunları görüşüyoruz. Buradaki işim bittikten sonra eve gidip eşim ve lise öğrencisi oğlum içim yemek hazırlıyorum. Kızım ise Ankara'da üniversite okuyor. Onlarla gurur duyuyorum."

-"Bize kickboksu sevdirdi"-

Kamile Balcı'nın antrenörlüğünü yaptığı sporculardan Muhammed Gül de birçok sporcunun Balcı'yı kendisine örnek aldığını anlattı.

Antrenör Balcı sayesinde sporla tanıştıklarını kaydeden Gül, "Bize kickboksu sevdirdi. Onun sayesinde Türkiye'nin birçok bölgesine gitme fırsatı bulduk. İnşallah onun desteğiyle Avrupa'da birçok başarıya imza atıp, Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil ederiz" dedi.

- SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title