Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü

Gümüşhane Valisi Mayda: "Gümüşhane'de halkımızın anayasal hakkı olan haber alma hakkı en etkili şekilde kullanıldı, toplumda infiale yol açabilecek alanlara girilmedi"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "İlimizde halkımızın anayasal hakkı olan haber alma hakkı en etkili şekilde kullanıldı, toplumda infiale yol açabilecek alanlara girilmedi" dedi.

Gümüşhane Valiliğince "10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü" dolayısıyla düzenlenen toplantıya, Vali Mayda'nın yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, kaymakamlar ve basın mensupları katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü'nü bir olgu ve bir algı günü olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Yöneticiler açısından şanslı durumda olduklarını vurgulayan Mayda, "Kadromuz elit ve seçkin kadrodur. Belediye, adliye, emniyet ve jandarma hizmetlerinde 24 saat esasını öne çıkarmak suretiyle her hizmeti Hakk'a hizmet olarak değerlendiren bir camiayız. Hayatları pahasına, aileleri pahasına hizmet üretiyorlar. Aynısı basın sektöründe de var. Haber alma hakkını tahakkuk ettirme adına 24 saat çalışıyorlar" diye konuştu.

Gümüşhane'de idareci ve basının bir ekip olduğunu ifade eden Mayda, şunları söyledi:

"Bu ekibin vitrininde olan bizleriz, sizlersiniz. Başarılı olduğumuz takdirde hepimiz bununla iftihar ederiz. Başarısızlığı söylemek istemiyorum ama yine hepimiz birlikte üzülürüz. Birlikte ve koordineli hareket etmek durumundayız. Kamu hizmeti tahakkuk ederken zaman zaman bazı sıkıntılar da olur. Bu sıkıntıların sunumu sırasında duyarlı davranılması ilimizin marka değerinin korunmasında önemli bir husustur. Gümüşhane'de görev yaptığım 2.5 yıllık sürede basın sektörü bu anlamda kamunun birimi gibi hareket etti. Duyarlı hareket ettiler.  Halkımızın anayasal hakkı olan haber alma hakkı etkili şekilde kullanıldı, toplumda infiale yol açabilecek alanlara girilmedi. Bu, sorumluluk duygusu içinde harekettir. Aile dayanışması işte budur. Biz ilimizi seviyoruz, ilimizin insanlarıyla iftihar ediyoruz. İlimizin insanlarına hizmet etmekten dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz."

Toplantı sonrası Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık ve basın mensupları, Hükümet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Valilik Toplantı Salonunda ise İzmir'de ikamet eden Gümüşhaneli Hikmet Yücel tarafından basın mensuplarına çeşitli hediyeler verildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Karatepe Mustafa Canlı Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title