Haberler

Gazeteciler, Tarihi Karakuş Tümülüsüne Çıktı

Güncelleme:

Adıyaman'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tarihi Karakuş Tümülüsü'ne çıkan bir grup gazeteci, dünya için barış diledi.

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren Kommagene Gazeteciler Cemiyeti üyesi bir grup gazeteci, Komagene Krallığı döneminden kalan Karakuş Tümülüsü'ne çıktı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, gazeteciler ellerinde barışı konu alan dövizler taşıyarak Karakuş Tümülüsü'ne geldi. Burada açıklama yapan KOMADER Başkanı Hacı Bozkurt, zorluklar içinde mesleklerini yapmaya çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Böyle bir günde kendileri yerine tüm dünya için güzel temennilerde bulunmak istediklerini belirten Bozkurt, "Çünkü tüm dünya din, dil, ırk, ve ekonomik savaşları ile kan gölüne çevrilmeye çalışılırken bizim kendimiz için bir şeyler istememiz etik ve insani olmaz.

Bugün Suriye'de Irak'ta Filistin'de, Mısır'da ve dünyanın değişik yerlerinde zulüm altında inleyen mazlumlara için barış diliyoruz" dedi.Savaş bölgelerinde birçok gazetecinin görev yaptığını vurgulayan Bozkurt, görevleri başında hayatını kaybeden gazeteciler için rahmet diledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazeteciler Günü Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title