Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Azizoğlu, mesajında, basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak gününün, 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlandığını anımsattı.

Erzurum ve ülkede büyük özveriyle, bazı bölgelerde ise canları pahasına görevlerini sürdüren basın mensuplarının bu anlamlı günlerini gönülden kutladığını ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, günün her saatinde ve zor şartlarda, sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevi yerine getirmektedirler. Bu anlamda basınımız, bizim gözümüz, dilimiz, kulağımız ve sesimizdir.

Tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyor, 10 Ocak Basın Çalışanları Gününü içtenlikle kutluyorum."

Azizoğlu, Erzurum'un önemli kış turizmi merkezlerinden olduğunu ve bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere kente 420 bin turistin geldiğini belirterek, bu sektörlerin başarıya ulaşmasında ve ülke ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunduğunu ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Türk basınının tarihin her döneminde vatandaşların gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtti.

Doğru, gerçek ve tarafsız habercilik ilkesiyle kamuoyunu aydınlatan gazetecilerin çok önemli ve bir o kadar da ulvi mesleğin temsilcileri olduğunu vurgulayan Sekmen, şu ifadeleri kullandı:

"Mesleki etik ve prensipler doğrultusunda görevini başarıyla icra eden medya mensupları, bizlerin gören gözü ve konuşan dili olmuştur. İnternet, radyo, televizyon, gazete, ajans, dergi ve diğer yayın organlarıyla kalite standartlarını her geçen gün artıran Anadolu Basını, Türkiye'nin ve şehrimizin sesidir.

İlimizin sosyal, siyasal, ekonomik ve iktisadi hayatına fikir ve öngörüleriyle kafa yoran, şehrimizi en güzel bir şekilde temsil eden basınımızın kıymetli mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Mehmet Sekmen Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title