Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında, haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının demokrasilerde çok büyük önemi olduğunu belirtti.

Zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için özlük hakları iyileştirilmeli ve daha iyi koşullarda çalışmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, basın milletin müşterek sesidir. Hiç kuşkusuz en önemli hususlardan biri de basın özgürlüğüdür. Çünkü basın özgürlüğünün olmadığı yerde gazeteciler, görevlerini layıkıyla yerine getiremez. Aynı zamanda basın özgürlüğü, demokrasinin de olmazsa olmazıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gazeteciler Günü Kadir Albayrak Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title