Haberler

10 Kasım Töreninde Gerginlik

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Çankırı, Çorum ve Kastamonu'da gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki Anıt Park'ta düzenlenen törene Vali Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile diğer ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde ise Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı, anma programı gerçekleştirildi.

Sinop

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, saat 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak, yarıya indirildi.

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'ndaki törene Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı meşalesi yakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören, Saraydüzü Kışlası'nda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Bu arada çelenk sunma töreni sırasında CHP üyesi Sebati Ferahoğlu, partisinin çelengini alarak anıta koymak istedi. Polisle tartışan Ferahoğlu, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

CHP İl Başkanı Reşat Karagöz ise partisinin çelengini saat 09.30'da diğer sivil toplum kuruluşlarıyla anıta koydu.

Amasya Valiliğince daha önce Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığının saat 09.00'da, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ise saat 09.30'da anıta çelenk sunacağı açıklanmıştı.

Tokat

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından sirenlerin çalmasıyla saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Çankırı

Çankırı'daki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu.

Anıt alanındaki törenin ardından 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Atatürk Fotoğrafları" sergisi açıldı.

Tören, Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde hazırlanan Atatürk'ü anma programının ardından sona erdi.

Törene Vali Hamdi Bilge Aktaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuz Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Belediye Başkan Vekili Tuncay Koç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Çorum

Çorum Yunus Emre Parkı'ndaki törende Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören, Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Atatürk'ü anma programıyla son buldu.

Kastamonu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Kastamonu Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'nda düzenlenen törende, çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Abdurrahmanpaşa Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda hazırlanan anma programının ardından sona erdi.

Bu arada, anma törenlerinin yapıldığı illerde trafikte bulunan vatandaşlar, saat 09.05'de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun Amasya Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title