Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Güncelleme:

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Günaydın, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, saygı, rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, birçok sıkıntının, yokluğun ve zorluğun olduğu dönemde milletle birlikte emsalsiz mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığını kaydeden Günaydın, Atatürk'ün tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğunu aktardı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı milli mücadelenin, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere yürüyecek, Cumhuriyetimizi daha güçlü ve müreffeh hale getirmek için onun deyimiyle muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak hepimizin daha çok çalışması ve gayretiyle mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Türkiye Güncel Haberler

title