Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Güncelleme:

Ladik Kaymakamı Nurullah Kaya ve Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ladik Kaymakamı Nurullah Kaya ve Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Kaya, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yıl dönümünde Türk milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Tüm hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk'ün, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik ettiğini belirten Kaya, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bizler de Atatürk'ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yapıcı Özel ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünyanın takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamı olduğuna işaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82. yıl dönümünde bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle andıklarını vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

"Atatürk, dönemin şartlarında yapılması gerekenleri, tüm yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen inanç ve kararlılıkla yerine getirerek vatanımızı bizlere emanet etmiş ve Türk tarihine yön vererek ülkemizin geleceğine ışık tutmuştur. Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır. Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarının aramızdan ayrılışının 82'nci yıl dönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Bulanık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title