Haberler

10 İşçi Çalıştıran İşverene Vergi İndirimi Geliyor

Gelir İdaresi, IMF'nin Karşı Çıktığı Teşvikleri 49 ile Yayan Tebliğ Taslağını Tamamladı. Buna Göre, Teşvik Kapsamındaki İllerde Bulunan İş Yerleri En Az 10 İşçi Çalıştırmaları Koşuluyla İstihdam Ettikleri Tüm İşçiler İçin Vergi İndiriminden Yararlanabilecek.

Gelir İdaresi, IMF'nin karşı çıktığı teşvikleri 49 ile yayan tebliğ taslağını tamamladı. Teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde işverenler 10 işçi çalıştırma koşuluyla istihdam ettikleri tüm işçiler için Gelir Vergisi stopajından yararlanabilecek. Gökçeada ve Bozcaada da teşvik kapsamına alınırken, vergi teşviki uygulaması Mayıs 2007 ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi için geçerli olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Genel Tebliğ taslağı hazırladı. Bu kapsamda, gelir vergisi stopajı teşvikinin uygulanacağı iller, yararlanacak mükellefler, 1 Nisan 2005'ten önce ve bu tarihten sonra işe başlayanların nasıl yararlanacağı, uygulamanın nasıl sona ereği konularına açıklık getirildi. Çanakkale'nin ilçeleri Bozcaada ve Gökçeada da teşvik kapsamına alındı.

Teşvik kapsamına alınan il ve ilçelerdeki tüm gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri belirtilen sınırlarla sınırlı olmak üzere asgari 10 işçi çalıştırmaları koşuluyla Gelir vergisi stopajı teşvikinden yararlanabilecek. Yasa kapsamındaki il ve ilçelerdeki işyerleri mükelleflerce birden fazla aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi durumunda asgari 10 işçi çalıştırma şartı işyerlerinin her biri için ayrı ayrı aranacak. İşçi sayısı SSK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgesinde gösterilen işçi sayısı dikkate alınarak değerlendirilecek. 1 Nisan 2005'den itibaren yeni işe başlayan mükellefler 10 işçi çalıştırma koşuluyla çalıştırdıkları tüm işçiler için bu teşvikten yararlanabilecek.

MAYIS ÜCRETLERİ DİKKATE ALINACAK

Vergi teşviki uygulaması Mayıs 2007 ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi için geçerli olacak ve 31 Aralık 2008 tarihine kadar uygulanacak.

Bu illerdeki yeni yatırımlar nedeniyle uygulanacak vergi teşvikinde süreye bakılmaksızın, 31 Aralık 2007 tarihine kadar tamamlanan yatırımlar için 5 yıl, 31 Aralık 2008'e kadar tamamlanan yatırımlar için 4 yıl, 31 Aralık 2009'a kadar tamamlanan yatırımlar için 3 yıl süreyle uygulanacak. Teşvikler, Bozcaada ve Gökçeada için de 5 yıl süreyle geçerli olacak.

UYGULAMA NASIL OLACAK

Teşvik kapsamında değerlendirilecek işçiler dolayısıyla hesaplanacak gelir vergisinin tamamının veya bir kısmının, verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinden terkin edilmesi ile işverene maliyetinin azaltılması amaçlanıyor. Terkin edilecek tutar, organize sanayi veya endüstri bölgelerinde kurulu işyerleri için hesaplanan tutarın tamamı, diğer yerlerdeki işyerleri için ise hesaplanan gelir vergisi tutarının yüzde 80'i olacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title