Haberler

10 Cana Kıyan PKK'lı Öldürüldü

Güncelleme:

Bitlis Güroymak'ta 5 polis memurunu şehit edip 5 vatandaşın ölümüne neden olan PKK'lı terörist öldürüldü.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde yola döşedikleri patlayıcıları polis aracının geçişi sırasında patlatarak 5 polis memurunu şehit edip 5 vatandaşın ölümüne neden olan PKK'lı teröristlerden biri güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilirken, diğeri de dağlık alana kaçtı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde 18 Ekim 2011'de yola döşedikleri patlayıcıları uzaktan kumanda ile patlatarak zırhlı araç içinde bulunan 5 polisi şehit edip, 5 vatandaşın ölümüne neden olan PKK'lıları takip eden güvenlik güçleri şehitlerin kanını yerde bırakmadı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Güroymak saldırısını düzenledikleri belirlenen 2 PKK'lı ile merkeze bağlı Kayalıbağ Köyü kırsalında bugün saat 13.45 sıralarında sıcak temasın sağlandığı ve 1 PKK'lının öldürüldüğü diğerinin ise dağlık alana kaçtığı bildirildi.

Açıklamada, "18 Ekim 2011 günü Bitlis-Güroymak karayolu üzerinde polis zırhlı aracına el yapımı patlayıcılar ile saldırıda bulunarak 5 polis memurunun şehit olmasına ve 5 sivil vatandaşın ölümüne, 2 vatandaşın yaralanmasına neden olan terörist gruptan 2 terör örgütü mensubu ile Bitlis il merkezi Kayalıbağ Köyü kırsalında karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Çatışma sırasında kaçan diğer PKK'lının yakalanması için operasyonlar sürerken ayrıca bu PKK'lının 5 Ekim 2011'de Bitlis-Baykan karayolunun Bitlis Deresi mevkiinde askeri konvoya saldırı düzenlediği de belirlendi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title