Haberler

10 Bin Kişi Meydanda Teravihte Buluştu

10 bin kişi meydanda teravihte buluştu Seccadesini alan meydana koştuSAMSUN - İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programı kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 10 bin civarında vatandaş toplu bir şekilde teravih namazı kıldı.

10 bin kişi meydanda teravihte buluştu

Seccadesini alan meydana koştu

SAMSUN - İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programı kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 10 bin civarında vatandaş toplu bir şekilde teravih namazı kıldı.

İlkadım Belediyesi "Teravih Namazına Seccadenle Gel" programı düzenledi. Samsun Cumhuriyet Meydanı alanında yapılan programa kadın ve erkekler olmak üzere toplam 10 bin civarında vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program, ilahi dinletisiyle devam etti. Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Davut Şensoy, TBMM İmam Hatibi Mehmet Göregen teravih namazı öncesinde Kur'an-i Kerim tilaveti gerçekleştirdiler. Program sonrasında 10 bin kişinin aynı anda teravih namazını kılmasıyla devam etti. Teravih namazını İlkadım Müftüsü Yahya Bolat ve davet edilen bütün hocalar sırasıyla kıldırdı.

Programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "14 asır önce yüce kitabımız Kur'an-i Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ni bir kez daha idrak ediyoruz. Ülkemiz ve gönül coğrafyamız başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni cani gönülden kutluyorum. 10 bin kişi ile birlikte Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda teravih namazımızı eda ettik. Ben bu gecemizin manevi ikliminden istifade edenlerden olmayı Allah'tan niyaz ediyorum. İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var. Oralardaki kan ve gözyaşlarının da bu gecenin hürmetine sona ermesini Allah'tan niyaz ediyorum. Ülkemiz birlik, beraberlik, güven ve huzur ortamında oruçlarımızı tuttuk, teravihlerimizi kıldık. Bu geceyi de Samsunlu hemşehrimizle ihya ettik. İnşallah bayrama da günahsız bir şekilde ulaşmayı tüm ümmete nasip eder. Bütün hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde nice bayramlara ulaşırız inşallah. Bizim bu huzurlu ve güvenli ortamda ibadet etmemize vesile kılan şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar o mücadeleyi vermemiş olsalardı, bizler böyle huzurlu bir ortamda ibadet etme ortamını bulamazdık. Gazilerimize de huzurlu uzun ömürler diliyorum" dedi.

Program konuşmaların ardından dualarla devam etti. Sonrasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma Türkiye 1.'si Mustafa Altıkat Kur'an tilaveti yaptı. Sahura kadar süren program Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılması ile son buldu.

Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İlkadım Belediyesi Eyüp Sultan Camii Kadir Gecesi Samsun Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title