Haberler

10. Bad Basketbol Oskarları'nı Kazananlar Belli Oldu

Basketbol Adamları Derneği (BAD) tarafından geleneksel olarak yılın başarılarına verilen Geleneksel 10. BAD Basketbol Oskarları-2014 Ödülleri açıklandı.

Basketbol Adamları Derneği (BAD) tarafından geleneksel olarak yılın başarılarına verilen Geleneksel 10. BAD Basketbol Oskarları-2014 Ödülleri açıklandı.

Oluşturulan 100 kişilik 'Büyük jüri' tarafından belirlenen adayların değerlendirmesini yapan BAD Yönetim Kurulu, Avni Erboy başkanlığında toplanarak kazananları açıkladı.

Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, 9 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan, sezon içinde başarılı olanlara verilen basketbol oskarlarının, ülkede basketbol adına en önemli ödül olduğunu ifade etti.

Erboy, "Basketbol dünyasına emeği geçenlerin manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, yarışma olmayıp basketbol ailesinin büyük jürisinin önerileri ile yönetim kurulumuz tarafından verilen Basketbol Oskarları ülkemizin branşındaki en prestijli ödülü olarak basketbol tarihimizde yerini aldı. Bunun için de çok mutluyuz" dedi.

BAD Yönetim Kurulu 2013-2014 sezonunda ödüle layık görülen ve '10. Basketbol Oskarları'nı kazananlarının isimleri şöyle açıkladı:

Onur Ödülü: Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)

BAD Özel Ödülleri: Mehmet Baykan (Spor Genel Müdürü), Turgay Demirel (TBF-FIBA Avrupa Başkanı), Prof. Dr. Uğur Erdenay (TMOK Başkanı), Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkanı)

Jüri Özel Ödülü: Metin Yıldırım

Yılın Erkek Basketbol Takımı: Pınar Karşıyaka

Yılın Kadın Basketbol Takımı: Galatasaray Odeabank

Yılın Basketbolcusu: Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)

Yılın Genç Basketbolcusu: Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)

Yılın Basketbol Yöneticileri: Serkan Ergüven (Bostanlıspor Basketbol), Ahmet Ülker (Fenerbahçe Ülker), Celal Arısan (TBF Genel Sekreteri)

Yılın Basketbol Antrenörü: Ufuk Sarıca (Pınar KSK)

Yılın Basketbol Yazarı: Mert Erboy (Habertürk Egeli Basketbol Yazarı)

Yılın Basketbol TV Programı: Hücum Faul (Ulusal Kanal)

Yılın Basketbol İnternet Sitesi: Basketfaul.com

Yılın Basketbol Sponsorları: Köfteci Ramiz, Türk Hava Yolları

Spora Katkı Ödülleri: Ahmet Diker, Aydın Atar, Ali Osman Tatlısu, Ayhan Özgümüş, A.Selçuk Sert, Bülent Ulukan, Faruk Gönen, Muzaffer Tuğsavul, Ufuk Merde, Yılmaz Coşkun

Ödüller önümüzdeki ay içinde düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Pınar Karşıyaka Aziz Yıldırım Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title