Haberler

10 Aralık İnsan Hakları Günü

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, "Tüm insanlar hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler" dedi.

Yıldırım yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı'nda kabul edildiğini ve bu tarihten itibaren 10 Aralık'ın tüm çağdaş ülkelerle birlikte Türkiye'de de İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını vurguladı.

İnsan haklarının, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükler bütünü olduğunu ifade eden Yıldırım, herkesin, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade edeceğini söyledi.

'Tüm insanlar hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler' diyen Yıldırım iktidarları süresince Türkiye'de yaşayan her bir ferdin sahip olduğu temel haklarını kullanması anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Yıldırım, insan haklarıyla ilgili birçok düzenleme gerçekleştirildiğini belirterek, en büyük ideallerinin, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Tüm yurttaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün 63. yıldönümünü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle saygılar sunuyorum" dedi.

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title