Haberler

10 Aralık İnsan Hakları Günü

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de bireyin güvenliğine ve insan haklarına büyük önem verildiğini bildirdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de bireyin güvenliğine ve insan haklarına büyük önem verildiğini bildirdi.

Genç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin tarihte insan hakları alanında kabul edilen en önemli bildirge olduğunu belirtti.

Türkiye'nin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Genç, "İnsan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda bütün dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın binlerce yılda ulaştığı demokratik ve çağdaş uygarlık düzeyinde, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramları, temel evrensel değerler olarak öne çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Genç, Türkiye'de insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün korunması amacıyla son yıllarda önemli adımlar atıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bireyin güvenliğine ve insan haklarına büyük önem verilmektedir. Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla son yıllarda ülkemizde de önemli adımlar atılmıştır. En yüksek evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması, geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünya temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title