Haberler

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"

İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yıldırım,, mesajında, insan haklarının ülkelerin kalkınması ve demokratikleşmesi ile doğru orantılı olduğunu belirtti.

Yıldırım, mesajında şunlara yer verdi: "Ülke insanlarına baskı ve dayatmalar ile iktidarda kalan bir çok despot yöneticinin de ülkelerinde demokrasinin önünü açmaları ve halklarına zulmetmekten vazgeçmeleri gerekiyor. Yanı başımızda her gün onlarca insanını öldüren Esad rejimine karşı hükümetimizin gösterdiği tepkilerin sonuna kadar arkasındayız. Hama'da ve diğerlerinde yıllarca katliam yapan rejimin şimdi de bölgeyi kan gölüne çevirebilecek bu acımasız politikalarından biran önce vazgeçmelidir. Halkına özgürlüklerini vermesi, ceza evlerinde onlarca yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden içerde tutulan insanların bu tutukluluklarına son verilmeliedir. İnsan ölümlerinin önüne geçerek, özgür, demokratik bir seçim ile ülke yönetimini halkın iktidarına bırakması elzemdir. Bu vesile ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü ve bu hafta içerisinde bulunduğumuz İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası'nı kutluyorum."

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title