Haberler

1 Yılda Türkiye Nüfusu Kadar Yolcu Taşıdık

Güncelleme:

Yeni Büyükşehir Yasası ile toplu ulaşım ağı genişleyen Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelinde 284 hatta ulaşım hizmetlerini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2014 yılında ulaşımda, başta yeni tramvaylar ve doğalgazlı otobüsler olmak üzere birçok yeniliğe imza attıklarını, ulaşım ağının bundan sonra yapacakları çalışmalarla daha da genişleyeceğini söyledi.

2014 yılında Konya merkez ve ilçelerdeki toplam 284 hatta 79 milyon 409 bin yolcu taşıdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, yeni teknolojileri takip ederek, en kaliteli ulaşım hizmetini vermek için çalıştıklarını vurguladı.

Yine 2014 yılında alınan 100 doğalgazlı otobüs ile otobüs filosunu 425'e çıkardıklarını kaydeden Başkan Akyürek, son model 60 tramvay alım ihalesi kapsamında teslim alınan yeni tramvaylarla birlikte 108 tramvayın hizmet verdiğini dile getirdi.

Ulaşım alanındaki en önemli yatırımlardan birinin Alaeddin-Adliye arasında yapımı devam eden tramvay hattı olduğuna değinen Başkan Akyürek, "Alaeddin-Adliye arasındaki tramvay hattı çalışmamız hızla devam ediyor. 2014 yılında bu hatta çalışacak katanersiz 12 adet tramvayın alımını yaptık. Hattın bu yıl hizmete girmesini planlıyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin araç filosunda 381'i engelli uyumlu olmak üzere toplam 763 araç bulunuyor. Merkez ve taşrada 1 milyon 34 bin 901 sefer yapan otobüsler, 36 milyon 532 bin 907 kilometre yol yaparak, 51 milyon 477 bin 268 yolcu taşıdı. Yeni Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girdiği 9 aylık sürede taşrada otobüslerle taşınan yolcu sayısı 2 milyon 532 bin.

2014 yılında tramvaylar ise, 110 bin 880 sefer yaparak 25 milyon 400 bin 210 yolcu taşıdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konfernas Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title