Haberler

1 Yaşındaki Muhammet Normal Çocuk Oldu

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 1 Yaşında Olmasına Rağmen 20 Kilo Ağırlığıyla Kamuoyunun Dikkatini Çeken Obezite Hastası Muhammet Ali Polat'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 1 yaşında olmasına rağmen 20 kilo ağırlığıyla kamuoyunun dikkatini çeken obezite hastası Muhammet Ali Polat'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. İstanbul'da uygulanan tedaviyle birlikte kilo vermeye başlayan minik Muhammet Ali'nin 17.5 kiloya düştüğü belirtildi. Gece gündüz Muhummet'in karnını doyurmakla meşgul olan baba Mahmut ve anne Müslüme Polat'ın da hayatı düzene girdi. Artık geceleri uyuyan ve günde sadece 3 öğün verilen diyetli gıdaları yiyen Muhammet Ali, yemek için ağlamadığı gibi oyuncaklarla da oynamaya başladı.

Muradiye'de yaşayan Mahmut ve Müslüme Polat'ın son çocuğu Muhammet Ali Polat, 4.5 kilogram olarak dünyaya gelmiş ve 1 yaşına geldiğinde 20 kiloya ulaşmıştı. Günde 10 öğün yemek yiyen ve 3-4 biberon çay içen Muhammet Ali'nin şişmanlığının önüne geçemeyen aile çaresizlik içinde beklerken bir anda hayatları değişti. Hakkında gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberlerin ardından Muhammet Ali İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Diyet programı uygulanan Muhammet Ali şu ana kadar 2.5 kilogram verdi. Uykusu düzene giren ve sürekli yemek yemekten vazgeçen Muhammet Ali, artık yemek değil oyuncak istiyor.

Gece gündüz çocuğuna yemek yetiştirmek zorunda olan anne Müslüme ve baba Mahmut Polat'tın da hayatları düzene girdi. Günde sadece 3 öğün yemek yiyen Muhammet Ali Polat'ın ağlamadığını ve düzenli bir şekilde uyuduğunu söyleyen Mahmut Polat, ''Artık oyuncaklarla oynuyor. Ayrıca günde sadece 3 öğün diyet yiyecekler veriyoruz. Çocuk rahat edince biz de rahat ettik. Bu arada ziyaretçileri de gittikçe artıyor. Evimize hiç gelmeyenler Muhammet'i görmek için geliyorlar. Diyet yemeklerin dışında egzersizde uyguluyoruz. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz'' dedi. Polat ailesi bayram nedeniyle İstanbul'dan memleketleri Van'a geldi. Aile önümüzdeki hafta tekrar İstanbul'a gidecek.

Osman BEKLEYEN- Fahrettin GÖK/VAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title