Haberler

'1. Uluslararası Sadreddin Konevi' Sempozyumu

Konya'nın Merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya'nın Önemli Düşünürlerinden Olan Sadreddin Konevi ile İlgili '1. Uluslararası Sadredin Konevi' Sempozyumu Düzenliyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya'nın önemli düşünürlerinden olan Sadreddin Konevi ile ilgili "1. Uluslararası Sadredin Konevi" sempozyumu düzenliyor. İki gün sürecek sempozyuma yerli ve yabancı 39 bilim adamı katılacak.

Sempozyum hakkında düzenlediği basın toplantısında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, şehirlerin hayatında yetişmiş insan faktörünün büyük önem taşıdığını belirterek, "Hele ki, bu yetişmiş insan evrensel bir hale gelmişse o şehir için bu daha büyük önem taşır. Konya Anadolu'nun ruhunun eskiden bugüne kadar yaşatıldığı illerden bir tanesi. Bu ilde Mevlanalar, Koneviler gibi yetişmiş büyük insanlar hayatlarını geçirdi ve mesajlarını dünyaya duyurdu. Ve bu insanların mesajları, çağrıları hala dünyadaki insanların yüreklerini etkilemekte, bu çağrıya uyarak Konya'ya gelmekteler. Bizde Konya'nın yetiştirdiği önemli insanlardan olan Sadreddin Konevi ile ilgili bir araştırma merkezi kurduk. Bu merkez Konevi Hazretleri'nin hayatını araştırarak, bugünkü insanlara onun mesajlarını aktarmaya çalışacak" dedi.

Araştırma Merkezi tarafından Sadreddin Konevi ile ilgili 20-21 Mayıs tarihlerinde sempozyum düzenleme kararı alındığını da dile getiren Başkan Tuzcuoğlu, "Biz belki de dünyada ilk kez Sadreddin Konevi Hazretleri ile ilgili uluslararası boyutta bir sempozyum düzenleyeceğiz. İki gün sürecek sempozyumumuza 7'si yabancı 32'si yerli olmak üzere 39 bilim adamı katılarak sunum yapacak. Biz Meram Belediyesi olarak Kanevi Hazretleri ile ilgili bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Düzenlenen bu sempozyuma bütün vatandaşlarımız ücretsiz olarak gelip Konevi Hazretleri hakkında bilgi sahibi olabilirler" şeklinde konuştu.

(MÇ-İP) 18.05.2008 11:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title