Haberler

1. Uluslararası Kasımiye Buluşmaları

Mardin'de Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneğince (USTAD) "1. Uluslararası Kasımiye Buluşmaları" düzenlendi.

Mardin'de Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneğince (USTAD) "1. Uluslararası Kasımiye Buluşmaları" düzenlendi.

USTAD tarafından Kasımiye Medresesi'nde düzenlenen etkinlikte, yeni anayasa, yeni siyasal sistem arayışları ve Çözüm Sürecinin geleceği ele alındı.

Derneğin başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Kasımiye Buluşmaları'nı başlatmak üzere uzun yıllardan beri bölge illerinde altyapı çalışması yürüttüklerini ve bütün bunların sonucunda buluşmaların ilkini bu yıl Mardin'de gerçekleştirme imkanını bulduklarını belirtti.

Adını kendisinden aldığı tarihi Kasımiye Medresesi'nde özel bir ders halkası yapmaya özen gösterdiklerini dile getiren Akgül, şöyle konuştu:

"Geçmişte büyük medeniyetlere, büyük ilim adamlarına ev sahipliği yapmış, Uluslararası Kasımiye Buluşmaları adını da kendisinden alan Kasımiye Medresesinde anlamlı bir ders halkası gerçekleştirdik. Bu buluşmalar gelecek yıl desteklenirse, daha da büyür, bölge ülkelerini kaplar ve birçok etkinliği Kasımiye Medresesi'nde olacak şekilde tasarlanır. Yıl boyu çeşitli illerde ve bölge ülkelerinde bir dizi etkinlikle devam eder. Kökümüz ve mazimizin geldiği yer belli. Temennim odur ki bu memlekete, bölgeye hayırlı kararlar ve sonuçlar alınır."

Yaptıkları çalışmaların gelecekte bölgenin kardeşliğine, huzuruna, Çözüm Sürecine ciddi katkısı olmasını temenni ettiklerini ifade eden Akgül, "Biz başında söylediğimiz gibi senaryosu başkalarınca yazılan yerine kendi senaryosunu yazan, rolleri başkalarınca verilen yerine rollerini kendisi belirleyen bir bölge, bir ülke hayali peşindeyiz. Bunun için de bu Kasımiye Buluşmalarını başlattık" dedi.

İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay ise çalıştayda hem yeni anayasa, yeni bir sistem, barış ve kardeşlik üzerine, Çözüm Sürecinin geleceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Tarihi bir mekanda, tarihi bir kentte, kadim medeniyetlerin beşiği olan Mardin'de bu konuları konuşmanın kendileri ve ülke için son derece anlamlı, değerli, önemli olduğunu ifade eden Ay, "Zaten burada 9-10 ilden toplanan akademisyenlerin STK temsilcilerinin, kanaat önderlerinin, yazarların düşüncelerine baktığımızda herkesin bu medeniyetin toprağına uygun, coğrafyasına uygun, mayasına uygun, doğasına uygun, inancına uygun birliktelikleri ve yeni medeniyetin inşasına katkıda bulunduğunu gördük" diye konuştu.

Buluşma anısına katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi verilmesiyle etkinlik sona erdi.

Etkinliğe, Bitlis, Siirt, Batman, Şırnak, Mardin, Malatya, Gaziantep, Bingöl, Şanlıurfa, Kocaeli ve Hatay'dan akademisyen, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Ay Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title