Haberler

1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu Sona Erdi

1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu sona erdi.

1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu sona erdi.

İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen sempozyumun sonunda, oturum başkanları kendi bölümlerinde işlenen konulara ilişkin bilgi verdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Eminönü'nde ticaretin yerini başka unsurların aldığını belirterek, ''Cağaloğlu'nda medya vardı, gittiler. Burası tam anlamıyla bir dönüşüm yaşadı'' dedi.

Eminönü'nün ''seyirlik merkez'' olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Sözen, ilçenin aynı zamanda ilin en büyük ve en eski üniversitesi olan İÜ'ye evsahipliği yapması dolayısıyla ''bilgi merkezi'' olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Eminönü'nün ''üretim değil, seyirlik merkez'' olduğunu yineleyen Prof. Dr. Sözen, ''Hem Topkapı Sarayını gezdirmeye çalışacağım, hem de alakasız ticaret alanlarından kar etmeye çalışacağım... Bu yanlış'' diye konuştu.

Prof. Dr. Edibe Sözen, Eminönü'nün çok önemli bir misyonu olduğunu vurgulayarak, ilçenin, kültürel hafıza yeri olduğunu söyledi.

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ural da Eminönü Belediyesi'nin sempozyumu düzenleyerek tarihi bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti.

İstanbul'un tarihi ve ticari bir başkent olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ural, İstanbul'a hayat veren ticaretin görmezden gelinemeyeceğini dile getirdi.

-''EMİNÖNÜ'NÜ KONUŞMAK 3 GÜNE SIĞMAZ''-

Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, sempozyumla bölgenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirterek, ''Sempozyumda pek çok şey konuşuldu. 'Eminönü'nün her taşı bir tarih' diyoruz ya, belki de her taşını ayrı ayrı konuşmalıyız. Eminönü'nü konuşmak 3 güne sığmaz'' dedi.

Sempozyuma katılanlara ve katkı verenlere teşekkür eden Er, sözlerini şöyle tamamladı:

''İlkini yaptık, iyisini yaptık. Hayatın, insanların bize verdiği bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun yerine getirilmesi noktasında mevcudu geleceğe taşımada yakaladığımız fırsatı değerlendireceğiz. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz sempozyumun, gelecek yıllarda da devam etmesini, kurumsal kimlik kazanmasını umut ediyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title